Черкаські рятувальники провели профілактичні бесіди зі школярами

Черкаські рятувальники провели профілактичні бесіди зі школярами

Літо – бажана й очікувана пора року для школярів та студентів. Час повного відпочинку від занять і море розваг. Проте влітку настає спекотна пора і для працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. За статистикою, у нашій країні внаслідок нещасних випадків щодня гине 3 дитини. Біда трапляється тоді, коли відпочинок та розваги дітей та підлітків залишається поза уваги дорослих. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.
Перед початком літнього оздоровчого періоду, фахівці ДСНС спільно з освітянами проводять у дитсадках, школах, ліцеях та гімназіях роз’яснювальні та профілактичні бесіди щодо безпечного поводження не лише вдома, а й на вулиці, на природі, біля води.

Щоб літній відпочинок для школярів був справді яскравим, безпечним і безтурботним, напередодні останнього дзвоника та випускних вечорів, співробітники Управління ДСНС у Черкаській області проводять профілактичні рейди навчальними закладами області. Велика кількість таких заходів вже пройшли у Смілянському, Канівському та Маньківському районах а також в обласному центрі. Наразі такі зустрічі з підростаючим поколінням проходять і у інших районах області. Найбільш показовим заходом цього спрямування, стала зустріч працівників Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області із учнями черкаської школи №25.

Захід розпочався із ознайомлення школярів з основними правилами безпечної поведінки в літку. Рятувальники провели роз’яснювальні бесіди із дітьми, нагадали правила безпеки під час відпочинку на водних об’єктах, у лісі, побуті, як діяти у разі пожежі чи іншої надзвичайної події. Особливу увага співробітників ДСНС була прикута до випускників, які у відповідності із традицій після святкування випускних вечорів підуть до водойм аби зустріти символічний «перший ранок дорослого життя».

Приємно, що в ході спілкування діти брали активну участь у бесідах, часто демонструючи відмінну обізнаність з основними правилами поведінки під час перебування на відпочинку. Разом зі співробітниками ДСНС вони охоче розв’язували змодельовані завдання, щодо поводження під час виникнення надзвичайних подій, і розбирали основні помилки які виникають під час таких ситуацій. Спілкуючись із рятувальниками школярі не лише уважно слухали, часто приклади які наводили фахівці ДСНС із свого досвіду були настільки зрозумілі дітям, що під час їх обговорення виникали справжні дискусії.

Оскільки найулюбленішим місцем відпочинку молоді є – відпочинок біля води, переймаючись питаннями попередження трагічних випадків на водних об’єктах, рятувальники обмежуються не лише навчальними закладами. Для більш широкого охоплення підростаючого покоління представники служби порятунку відправилися на узбережжя Дніпра, спілкуючись із відпочивальниками, вони намагалися донести до кожного основні правила безпеки під час відпочинку коло води. Для закріплення учнями інформації отриманої від рятувальників, майбутні випускники та їх вчителя отримали листівки попереджувального характеру.

Під час зустрічі з молоддю, представники Держслужби з надзвичайних ситуацій також провели профорієнтаційну роботу, та бесіди з патріотичного виховання. Молодим людям розповіли при історію рятувальної справи, основні напрямки роботи Держслужби з надзвичайних ситуацій та вимоги до майбутніх співробітників ДСНС.

Черкаські рятувальники провели профілактичні бесіди зі школярами

Школярі активно цікавились героїчними історіями з життя вогнеборців, запитували про умови вступу до вищих навчальних закладів системи ДСНС України та можливості подальшого працевлаштування. Співробітники ДСНС, проводячи навчальні зустрічі з дітьми, намагаються виховувати у молодого покоління почуття патріотизму, відповідальності та небайдужості у повсякденному житті. І саме ці якості, молода людина зможе вдосконалювати в собі, обираючи для свого життя службу в ДСНС.

Наприкінці зустрічі, рятувальники роздали дітям профорієнтаційні матеріали, буклети та листівки на протипожежну тематику.

«Проведення таких заходів є надзвичайно важливим. Завдяки цьому можна попередити виникнення різних надзвичайних подій із дітьми під час літнього відпочинку. Разом з тим спільна робота з працівниками освітньої галузі у питаннях попередження випадків загибелі та дитячого травматизму триватиме впродовж всього літнього сезону й охопить усі райони Черкаської області, – зазначив, тимчасово виконувач обов’язків начальника управління ДСНС у Черкаській області Сергій Озеран.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x