Польські експерти вчать селян заробляти гроші

Польські експерти вчать селян заробляти гроші

Як побачити українське село по-новому, аби воно не занепадало, а розвивалося, приваблювало відвідувачів і приносило прибуток… Саме цьому черкащан вчать польські експерти: автор проекту «Сприяння сільському мікропідприємництву» Пшемислав Фенрих та менеджер культури, автор численних культурних заходів у Польщі Марек Штарк.

На «круглий стіл», що проходив у прес-центрі «Нової Доби» було запрошено представників туристичних фірм, спеціалістів відділу туризму та культури ЧОДА, аби поговорити про розвиток сільського туризму. Нині цей напрямок особливо розвинутий у Польщі.
– Свого часу в нас так само, як і нині в Україні, села переживали далеко не найкращі часи. Це пов’язано і з демографічною ситуацією, і з економічною, адже в селі дуже важко мати стабільний прибуток, – розповідає Пшемислав Фенрих. – Одним із виходів став розвиток дрібного мікропідприємництва у селі. Здебільшого, мова йде про розвиток туризму. Цікаві маршрути, які принесуть яскраві емоції та враження, нові знання й відпочинок.

Дещо вже вдалося втілити у житті на Черкащині, зокрема дедалі популярнішими стають подорожі до «Зерноленду», що на Чигиринщині та «Полювання на мамонтів» у Межиричі.
– Та ще чимало роботи попереду. Проте переконаний, що кожне черкаське село має неабиякий потенціал для розвитку. Головне почати діяти, – переконаний пан Пшемислав.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x