Черкаська прокуратура реагує на незаконні дії державних виконавців

Черкаська прокуратура реагує на незаконні дії державних виконавців

Упродовж поточного року органами прокуратури області забезпечено належне виконання вимог ст. 82 Закону України «Про виконавче провадження», повноваження щодо оскарження незаконних дій, бездіяльності та рішень державних виконавців у порядку відомчого контролю, а також до суду. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

На сьогодні прокурорами направлено 12 скарг на адресу начальників територіальних відділів державної виконавчої служби, з яких 10 розглянуто, а по 2 скаргах відмовлено у задоволенні, у зв’язку з чим їх скеровано до суду.
Так, установлено, що в лютому поточного року Золотоніським міжрайонним прокурором до органів державної виконавчої служби направлено виконавчий документ про повернення земельної ділянки площею 1,21 га, розташованої в межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища р. Дніпро, для виконання.

Проте державним виконавцем було відмовлено у відкритті виконавчого провадження, у зв’язку з чим прокурором оскаржено такі дії посадовця та направлено начальнику ДВС скаргу щодо скасування постанови про відмову у відкритті виконавчого провадження, у задоволенні якої також було відмовлено.

З метою зобов’язання державних виконавців вчинити дії до примусового виконання виконавчого листа прокурором оскаржено їх незаконні постанови до суду. Золотоніським міськрайонним судом скаргу прокурора задоволено у повному обсязі.
Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, державною виконавчою службою подано апеляційну скаргу. Апеляційним судом Черкаської області у задоволенні скарги ДВС було відмовлено та підтримано законні вимоги прокурора щодо примусового виконання рішення суду.
Робота на вказаному напрямку триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x