Черкаські депутата звернулися до Президента щодо перерахунку тарифів на ЖКП

Черкаські депутата звернулися до Президента щодо перерахунку тарифів на ЖКП

Сьогодні, 2 червня, депутати Черкаської міської ради зібралися на 30-те пленарне засідання сесії з розгляду галузевих та земельних питань. На ньому вони звернулися до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, підкоригували міські програми, змінили балансоутримувачів окремих мереж та визначилися з тим, кому надавати пільги з орендної плати. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Передовсім, згідно з регламенту, усі присутні в залі депутати заслухали запити й звернення своїх колег. Першим взяв слово Ігор Кіта. Він зачитав свій запит до «Черкасигазу» із проханням першочергово встановлювати лічильники у квартирах тих жителів міста, які отримують гарячу воду тільки від комунальних котелень, що працюють лише на природному газі. Зокрема, йдеться про мікрорайони по вулиці Академіка Корольова, Луначарського, Красовського та по Канівській. Свій запит він аргументував тим, що через припинення подачі газу на ці котельні тамтешні жителі лишалися на тривалий час без гарячої води, однак все одно «змушені були в примусовому порядку сплачувати за подвійний об’єм спожитого газу, так-як у більшості квартир не встановлені лічильники».

– При нинішніх тарифах на газ навантаження на сімейні бюджети цих мешканців є особливо значним та несправедливим, – заявив він.

Його запит підтримали 44 колеги. Водночас, депутат Андрій Кондратенко звернувся з проханням з’ясувати вартість установлення лічильників обліку газу та за чий рахунок відбувається ця процедура.

Підтримали черкаські обранці й депутатський запит до Петра Порошенка й Арсенія Яценюка, який підготував Андрій Мушієк, щодо необхідності перерахунку тарифів на житлово-комунальні послуги й підвищення зарплат, пенсій та соціальних виплат до рівня інфляції. Його підтримало 46 депутатів.

Юрій Ботнар, серед іншого, ініціював звернення до черкаських правоохоронців, аби ті притягнули винних у побитті черкаських студентів іноземців. А ще – депортували осіб-іноземців, які скоїли правопорушення та мають отримати за нього покарання.

Секретар міської ради Олександр Радуцький запропонував звернутися до Міністерства освіти та науки України й облдержадміністрації. У своєму запиті акцентував увагу на важливості збереження Черкаського державного технологічного університету, як самостійного вишу нашого міста. Його запит підтримали 43 обранці.

Під час формування порядку денного сесії депутати не підтримали пропозицію свого колеги Артема Гришанова включити проект рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Черкас Сергія Одарича: 14 висловилося «проти», ще 4 – утрималось.

Загалом на сьогоднішній сесії в ході розгляду галузевих питань депутати прийняли практично всі питання. До частини питань з порядку денного планують повернуться на наступній сесії (зокрема, повторно розглянуть питання внесення змін до програми молодіжного житлового кредитування, погодження інвестиційної програми ПАТ «Черкаське хімволокно», про передачу на баланс департаменту організаційного забезпечення будівлі по вул. Благовісній, 170 та про відмову міському осередку Всеукраїнської ГО «Захист дітей війни» в наданні пільги з орендної плати).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x