Жашківчанин незаконно зберігав боєприпаси

Жашківчанин незаконно зберігав боєприпаси

Прокуратурою Жашківського району здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, зареєстрованого стосовно місцевого жителя, за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України. СВ Жашківського РВ УМВС зареєстровано кримінальне провадження за фактом незаконного зберігання, придбання вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу громадянином А, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України. Про це «Нова Доба» дізналася в прокуратурі Жашківського району.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що в період з 26 квітня по 3 травня 2015 року, громадянин А, неподалік населених пунктів Тинівки та Павлівки Жашківського району Черкаської області відкопав дві гранати Ф-1 Другої світової війни та 72 протипіхотні міни німецького виробництва часів 2-ої Світової війни. Після чого громадянин А. присвоїв частину вказаних предметів і незаконно, умисно переніс їх до свого місця проживання з метою в подальшому розукомплектувати та здати на металобрухт.
Звертаю увагу, незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законодавством передбачено кримінальну відповідальність.

Відповідно до ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – «носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років».
Проте громадяни, які добровільно звернулися до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x