«Черкасиводоканал» регулярно рятує місто від післядощового потопу

Останнім часом «Черкасиводоканал» отримує безліч запитань щодо доцільності приймання зливових (післядощових) вод у фекальну каналізацію міста. Особливо гостро проблема постала після нещодавньої негоди, коли внаслідок надмірних дощів місто заполонила «велика вода». Як для містян, так і для комунальних служб це стало випробуванням. Однак Водоканал, виконавши свою роботу із відкачування зливових вод з «озера Ріца», й досі доводить своє право виконувати такі роботи.

Про це «Нова Доба» дізналася в КП «Черкасиводоканал».

– Йдеться про передачу та прийом зливових вод з «озера Ріца» у каналізаційну мережу Черкас. Нині між «Черкасиводоканалом» та Департаментом ЖКГ укладено угоду, за якою Водоканал має право і можливість здійснювати такі роботи, – коментує директор міського водоканалу Сергій Овчаренко. – Плюс ще й у тому, що поблизу цього озера розташована районна каналізаційна станція КП «Черкасиводоканал», що дозволяє без перекачки приймати зливові води мікрорайону в каналізаційну мережу міста. Завдяки технічній можливості зливові води (через підключення басейну озера до насосної станції) насосними агрегатами РКНС перекачуються на очистку. Тому перекачування зливових вод на очистку не потребує додаткових затрат.

Зауважимо, що договір на прийом та очистку зливових вод визначає ціну 4 грн 09 коп., тобто прийом, транспортування і очистка зливових вод коштує місту стільки ж, скільки й послуга водовідведення, вартість якої встановив нацрегулятор для всіх черкасців.

Як зазначає Сергій Овчаренко, раніше такі роботи виконували приватники, відкачуючи зливові води з «озера Ріца» просто на проїжджу частину від вул. Смілянська до вул. Вернигори. Далі «самопливом» (прямуючи проїжджою частиною) ці води потрапляли до зливового приймача. Увесь цей процес, окрім хімічного та біологічного забруднення дороги, спричиняв незручності водіям та жителям міста, ще й забруднював річку, оскільки ці води зі зливового приймача скидались просто у Дніпро. До того ж прибирання дороги після такої «перекачки» вартувало теж коштів.

– А потім ми дивуємося, чому вода у Дніпрі не викликає бажання скупатися? Чому наші діти хворіють? Дорого чи дешево додатково очищувати потім воду? – зазначає Сергій Овчаренко. – Дбаймо про наше здоров’я та здоров’я майбутніх поколінь!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x