У Кам’янському районі проживає 36 сімей опікунів піклувальників

У Кам’янському районі проживає 36 сімей опікунів піклувальників

3 червня 2015 року о 9 годині в малому залі музичної школи ім. П.І. Чайковського спеціалістами служби у справах дітей райдержадміністрації було проведено конференцію опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, на утриманні яких перебувають діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування. В районі на сьогодні проживає 36 сімей опікунів піклувальників, де виховується 49 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, в районі проживають 6 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу де виховується 19 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

На конференції начальник служби у справах дітей Алла Маслєй роз’яснила опікунам, піклувальникам, батькам-вихователям, прийомним батькам основні положення та зміни, як внесені до Законів України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування» та постанови КМУ від 24.09.2008 №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язані із захистом прав дитини».

В.о. директора районного центру зайнятості Тетяна Бурдєєва розповіла присутнім про роботу районного центру зайнятості щодо забезпечення зайнятості та профорієнтації дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а головний спеціаліст служби у справах дітей Наталія Пшенична провела з батьками бесіду щодо попередження злочинів, бродяжництва, дитячої безпритульності серед дітей. Попередження насильства щодо дітей та несення відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.
На проведеній конференції, за підведеними підсумками 2014 року, було нагороджено 3-ох кращих опікунів, піклувальників, яким вручено квіти, грамоти та подарунки. Після закінчення конференції опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі разом з дітьми отримали в службі у справах дітей подарунки (солодощі) та були запрошені в районний будинок культури на концертно-святкову програму присвячену до Дня захисту дітей.

Ірина СКОРИК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x