Черкаські депутати клопотатимуть за збереження ЧДТУ

Черкаські депутати клопотатимуть за збереження ЧДТУ

Задля збереження Черкаського державного технологічного університету, як самостійного вишу, депутати міської ради звернулися до Міністерства освіти і науки України та до обласної державної адміністрації. Відповідний запит на вчорашній сесії підтримали 43 депутати, ще один – утримався. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.
«Черкаська міська рада звертається до Вас за підтримкою у питанні існування єдиного технічного вишу регіону – Черкаського державного технологічного університету, – йдеться у депутатському запиті. – Така стурбованість виникла в студентського активу ЧДТУ після розмови із заступником міністра освіти і науки паном Гевком, який при зустрічі з представниками трудового колективу ЧДТУ дав зрозуміти, що розмови про об’єднання університетів не безпідставні. З його слів, об’єднання – це ініціатива керівництва області, озвучена міністру освіти і науки під час його візиту до ЧНУ, хоча тепер, через ЗМІ, він відмовляється від своїх слів».

Відтак, черкаські депутати просять профільне міністерство підтримати збереження ЧДТУ, як самостійного навчального закладу нашого міста.

Самі ж студенти технологічного університету вдячні владцями за таку ініціативу. Кажуть: вони категорично проти об’єднання двох черкаських ВНЗ, тож усіма правдами відстоюватимуть свою альма-матер.

– Не дивлячись на те, що поки офіційних документів від міністерства немає, але є чутки від того ж міністерства і відсутня їх чітка позиція, то ми не можемо сидіти склавши руки і чекати рішення. Ми вирішили організувати акцію прямої дії, також ми вирішили звернутися до органів місцевого самоврядування і дуже вдячні їм за висловлену підтримку ЧДТУ та його студентів, – зазначив голова студентської ради університету Сергій Шмиголь.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x