У Монастиріщі запустили водогін

У Монастиріщі запустили водогін

За ініціативи народного депутата України Антона Яценка завдяки підтримці Президента України Віктора Януковича 20 грудня в місті Монастирище був запущений центральний кільцевий водогін «Монастирище – Нове Місто – Аврамівка – Летичівка», протяжністю 12 кілометрів. Про це «Нова Доба» дізналася в облдержадміністрації.

Побудований за три місяці центральний кільцевий водогін дасть можливість більше 14 тисячам мешканців міста Монастирище, жителям мікрорайону Нове Місто, мешканцям села Аврамівка та Летичівка, отримати постійне водозабезпечення у своїх домівках. Всі мікрорайони та вулиці, що не мають побудованих внутрішніх мереж, при будівництві їх в майбутньому, зможуть одразу підключитися до центрального водопостачання та мати в своїх домівках воду.

– Запуск кільцевого водогону – це серйозне наше спільне досягнення, – розповідає народний депутат Антон Яценко. – Користування централізованим водогоном вже сьогодні дає можливість змінити рівень життя людей на краще. Висловлюю подяку Президенту України Віктору Януковичу за розуміння і підтримку. Завдяки даному ним дорученню було розпочато активну роботу і завершено за короткий період будівництво центрального кільцевого водогону в Монастирищі, а в жовтні цього року запущено цілодобове водопостачання в місті Умань.

До цього часу в Монастирищі із 13 тисяч мешканців лише 6,5 тис мали можливість користуватись міськими мережами водопостачання. Всі інші отримували воду із колодязів та свердловин. Люди, які багато років мріяли отримати воду почали створювати кооперативи та прокладати трубопроводи в своїх мікрорайонах. Але не всі кооперативи могли підключитись до води, так як самого центрального водопроводу не було. Локальні мережі забезпечували водою лише 40 % мешканців міста Монастирище та 5 % жителів сіл Аврамівка та Летичівка. При цьому якість водопостачання та рівень тиску через велику протяжність і малий діаметр труб були недостатніми.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x