Третьокласники відвідали редакцію районної газети

Третьокласники відвідали редакцію районної газети

В останні роки в редакції районної газети Шполянщини «Шполянські вісті» започаткували гарну традицію — екскурсії для школярів. Семикласники, шестикласники міських шкіл вже побували тут на екскурсії, а напередодні завершення навчального року до редакції завітали третьокласники міського навчально-виховного комплексу №2 – ліцею.

Цікавою видалася екскурсія. Школярі разом з класоводом Світланою Білоус відвідали музейну кімнату, де знаходяться всі нагороди, якими протягом десятків років нагороджувалася газета. Ознайомилися також і з роботою комп’ютерного залу, де верстається і віддається до друку номер. Поспілкувалися з журналістами і отримали відповіді на всі питання, які виникли під час екскурсії.

Зацікавили дітей і факти з історії видання, адже в нинішньому році у жовтні «Шполянські вісті» (а до 1967 року — «Шлях колективіста») відзначатимуть 85-річний ювілей. Свого часу діяльність в редакції починали відомий український письменник і публіцист Михайло Слабошпицький, колишній редактор «Черкаської правди» Лілія Шитова, заступник директора національної радіокомпанії Олексій Березенко, редактор відділу «Сільських вістей» Ніна Цюпа. І хто знає, можливо, хтось із школярів, які завітали до редакції, свого часу теж торуватиме журналістську стежину і прославлятиме Шполянщину на теренах рідної України.

Катерина Вальчиковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x