Гімнастика для тих, хто має сидячу роботу

Гімнастика для тих, хто має сидячу роботу

Наш вік лікарі не даремно називають добою сидячих людей. Мільйони людей проводять більшу частину свого життя, не встаючи з крісла, стільця чи сидіння транспортного засобу. Кожен знає, що така діяльність завершується цілим букетом найрізноманітніших захворювань, але не так легко в наш час змінити роботу чи роками відпрацьований спосіб життя. На те ж, щоб хоча б зранку займатися гімнастикою, як правило не вистачає ні сил, ні часу. Вихід із цього замкненого кола був винайдений ще в 80-х роках минулого століття радянським військовим лікарем кандидатом медичних наук Василем Воробйовим. Він розробив спеціальний комплекс вправ, який не потребує значних зусиль і часу, і який можна виконувати сидячи прямо на робочому місці. Надзвичайно прості на перший погляд вправи знімають напругу в м’язах, покращують зір, пам’ять, позбавляють зайвої ваги і головного болю, викликаного защемленням хребців. Гімнастика Воробйова двічі була удостоєна золотої медалі ВДНГ.

Спочатку вправи бажано виконувати кожну годину, вже через тиждень можна обмежитися 3 разами на день, а через місяць достатньо буде виконувати комплекс щодня зранку й увечері. Та навіть якщо ви змусите себе робити вправи лише раз на день, позитивний результат не забариться.

1. Сидячи на стільці, ноги зведіть разом і поставте рівно, спину випрямте, плечі розправте. Підніміть п’яти, не відриваючи носки від долівки. Потім опустіть. Повторити 40 раз.

2. Вихідне положення аналогічне попередній вправі, але тепер піднімаємо не п’яти, а носки. Повторювати 40 раз.

3. Вихідне положення не змінювати. Також можна виконувати стоячи і навіть на ходу. Ритмічно напружувати й розслабляти сідничні м’язи. Виконувати 40 раз.

4. Тренування м’язів живота в поєднанні з дихальними вправами: втягуючи живіт на вдихові і розслабляючи на видихові, можна за 3–4 підходи на день суттєво підтягнути прес. Рекомендована кількість повторів: 15 – 20.

5. Тренувати м’язи спини можна сидячи або стоячи. 40 разів підряд зводимо лопатки до хребта. Плечі рухатись не повинні.

6. Вихідне положення як у першій вправі, але стопи стоять рівно на долівці. Руки розвести в сторони. Стискувати й розтискувати кулаки 40 разів.

7. Вихідне положення, як у попередній вправі. Ритмічно повернути голову праворуч, потім ліворуч. Повторювати 40 разів.

8. Вихідне положення, як у попередній вправі. Спина й плечі не рухаються. Підборіддям сильно потягнутися вперед, потім розслабити м’язи. Повторити 40 разів. Вправа здатна суттєво покращити контур обличчя і позбавити другого підборіддя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x