Всеукраїнський семінар-практикум організувала в Черкасах Мала академія наук України

Всеукраїнський семінар-практикум організувала в Черкасах Мала академія наук України

На базі Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми завершив роботу триденний Всеукраїнський семінар-практикум «Формування історичної свідомості дітей та молоді засобами науково-дослідницької діяльності». Організаторами проведення заходу стали Національний центр «Мала академія наук України», Департамент освіти і науки Черкаської облдержадміністрації.
Всеукраїнський семінар-практикум організувала в Черкасах Мала академія наук України
У роботі семінару взяли участь директор Національного центру «Мала академія наук України» Оксен Лісовий, заступник директора з методичної роботи Національного центру «Мала академія наук України» Світлана Лихота, директор Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський, заступник директора Департаменту Оксана Сімушіна, заступник директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Дмитро Омельченко, професор Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Ігор Коляда, науковий співробітник Інституту історії України НАНУ Олександр Кирієнко, директор Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми Людмила Давиденко, проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко, керівники органів управління освітою міських (районних) державних адміністрацій, керівники районних (міських) територіальних відділень МАН, методисти відділів освіти, інші відповідальні особи, які координують діяльність МАН із 18 областей України.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

На порядку денному – ознайомлення з досвідом залучення учнівської молоді до науково-дослідницької діяльності у галузі історії в Черкаському обласному територіальному відділенні МАН України, обговорення питань щодо науково-методичних засад формування дослідницької компетентності та громадянської свідомості дітей і молоді, інноваційних форм роботи з учнями МАН у відділенні історії, актуальних проблем діяльності Малої академії наук України.
Всеукраїнський семінар-практикум організувала в Черкасах Мала академія наук України
У вітальному слові на відкритті заходу Оксен Лісовий відзначив надзвичайний історичний потенціал Черкащини для виховання підростаючого покоління.
– Черкащині дійсно є чим пишатися і в плані історії, і в плані генофонду, і в плані тих здобутків, які ви маєте сьогодні на загальноукраїнському та міжнародному рівні, – відзначив Оксен Васильович.

Окремо директор Національного центру «Мала академія наук України» зупинився на питаннях реформування освіти і, зокрема, розвитку та збереження системи позашкільної освіти; ролі історії у системі дисциплін позашкільної освіти. Наголосив на необхідності всебічної підтримки та супроводу творчого розвитку обдарованих дітей.

Валерій Данилевський, привітавши представників територіальних відділень МАН з інших областей, розповів про діяльність Черкаського обласного відділення Малої академії наук: успіхи її вихованців, перспективи розвитку. Окремо Валерій Вікторович відзначив, що, серед черкаських МАНівців, які усвідомлюють глибинну історичну спадщину свого краю, найбільшою популярністю користуються секції історичного краєзнавства та історії України.
У рамках урочистої частини відкриття всеукраїнського семінару-практикуму педагогічні працівники загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, які досягли значних успіхів у науково-дослідницькій діяльності з обдарованою учнівською молоддю, отримали Грамоти Департаменту світи і науки облдержадміністрації та Національного Центру «Мала академія науки України».
Всеукраїнський семінар-практикум організувала в Черкасах Мала академія наук України
Першого дня проведення семінару-практикуму його учасники переглянули експонати виставки «Відділення історії Черкаського обласного територіального відділення МАН України», долучилися до проведення круглого столу «Формування історичної свідомості дітей та молоді засобами науково-дослідницької діяльності».

Також програмою всеукраїнського заходу були передбачені екскурсії визначними місцями Черкащини та ознайомлення із системою роботи з обдарованими дітьми у відділеннях МАН.

5 червня в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького за участі провідних науковців Черкащини відбулось засідання круглого столу «Співпраця в системі «МАН України – ВНЗ»: здобутки, проблеми, перспективи».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x