Ріелтори отримають ліцензії

Ріелтори отримають ліцензії

Міністерство економічного розвитку й торгівлі України підготувало проект закону «Про особливості здійснення ріелторської діяльності», в якому визначаються основні норми державного регулювання цього виду діяльності, правова основа для її проведення в Україні. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Нині діяльність ріелторів у нашій державі законодавчо не врегульована. Як правило, здійснення таких послуг указується як «підприємницька діяльність із надання інформаційних послуг». Відсутність належного законодавчого врегулювання ріелторської діяльності призводить до того, що досить часто громадяни користуються послугами так званих «сірих» ріелторів, які діють напівлегально. Все це негативно відображається на рівні захисту прав і законних інтересів споживачів ріелторських послуг, так і на ринку нерухомості в цілому.

Як зазначив директор департаменту державної регуляторної політики і розвитку підприємництва Мінекономрозвитку Ігор Шевердін, досвід європейських держав свідчить, що посередницька діяльність в операціях із нерухомістю суворо регламентована. Ріелторські послуги підлягають ліцензуванню, споживач цих послуг на законодавчому рівні захищений від отримання неякісних послуг, оплата послуг ріелтора законодавчо фіксована, а її отримання контролюється державними органами.

– Для України прийняття профільного закону про ріелторську діяльність дуже актуальне. Розроблений документ визначатиме правові, економічні й організаційні засади у цій сфері, він підготовлений з урахуванням прогресивної міжнародної практики. До того ж, прийняття закону дозволить надійніше захищати права й законні інтереси споживачів, – сказав Ігор Шевердін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x