«Насіння від «Маїсу» – запорука високих урожаїв!»

«Насіння від «Маїсу» – запорука високих урожаїв!»

Добрий господарник давно пересвідчився: хочеш мати дорідний урожай зернових – засівай поле якісним насінням, купуй його в найкращих виробників. А саме таким виробником є нині одна з найбільших насіннєвих компаній в Україні, визнаний лідер з виробництва елітного та репродуктивного насіння кукурудзи, соняшника й сої аграрно-промислова компанія «Маїс». Сьогодні 15% посівних площ в Україні засівається гібридами від черкаського «Маїсу», а 60% її продукції споживається такими потужними агрохолдингами як «Кернел», ТОВ «Українські аграрні інвестиції», «Мрія» та іншими.

«Усе на найвищому рівні»
– З компанією «Маїс» ми співпрацюємо вже не один рік і результатами дуже задоволені, – розповідає виконавчий директор ТОВ «Олімп» Іван Косенко. – Тож питання, де придбати високопродуктивне насіння кукурудзи чи соняшнику, перед нами не постає, бо ми переконалися у високій якості посівного матеріалу від „Маїсу”. Кращої кукурудзи не знаю й не бачу сенсу ще десь інде її шукати. У цій компанії мене задовольняє все: і насіння, й ставлення до нас, партнерів, її фахівців, і науковий супровід. Усе тут на найвищому рівні.
Ці слова з вуст Івана Івановича прозвучали під час науково-практичного семінару з проблем збільшення ефективності вирощування кукурудзи на зерно, що відбувся 12 вересня просто неба на демонстраційному полі «Маїсу».

«Можливостей збільшувати посівні площі немає. Аграрії прагнуть підвищувати врожайність за рахунок сучасних гібридів»
Такі семінари стали для «Маїсу» традиційними. Під час зустрічей на демонстраційних полях, а їх у компанії більше 30 у різних кліматичних зонах, фахівці компанії й науковці-селекціонери демонструють нові гібриди кукурудзи провідних селекційних центрів. Та, мабуть, найціннішою інформацією для всіх присутніх на заході були й залишаються інноваційні поради та пропозиції досвідчених аграріїв, щодо сучасних технологій вирощування «цариці полів». Це й не дивно. В Україні кукурудза має гарну перспективу. За останні три роки її посіви зросли удвічі – із 2,2 млн до 4,4 млн га.

В умовах, коли можливості збільшувати посівні площі немає, дбайливі господарі прагнуть, максимально збільшити свої врожаї за рахунок застосування сучасних технологій вирощування та висівання високо інтенсивних гібридів. Більшість світових компаній, що спеціалізуються на насінництві, не тільки проявляють інтерес до черкаського «Маїсу», а й пропонують співпрацю, вбачаючи великі можливості. Компанія «Маїс» має все необхідне: землі, фахівців, досвід, оригінальні напрацювання, мережу реалізації, тісну співпрацю з провідними науковими аграрними закладами, власний селекційний центр і завод із найсучаснішим обладнанням. За таких обставин постійні, і потенційні партнери компанії щороку озброюються новими знаннями, які згодом застосовують на практиці.

«Насіння від «Маїсу» – запорука високих урожаїв!»
В роботі семінару взяли участь заслужений працівник сільського господарства України, кандидат сільськогосподарських наук, голова ради директорів групи компанії «Маїс» Сергій Терещук, генеральний директор ТОВ «Лімагрейн Україна» Тетяна Якубовська, селекціонер, академік НААНУ, доктор сільськогосподарських наук, професор Дніпропетровського інституту сільського господарства степової зони Борис Дзюбецький, доктор сільськогосподарських наук, професор, заслужений діяч наук, головний співробітник лабораторії селекції і насінництва кукурудзи Харківського інституту ім. Юр’єва Леонід Козубенко.

«У 2013-му компанія «Маїс» стала офіційним дистриб’ютором високоякісних гібридів з Європи»
– З «Маїсом» ми співпрацюємо вже досить давно, а от серйозніша й ґрунтовніша робота в нас налагодилася два роки тому, – каже Тетяна Якубовська. – Досвід роботи з такою стратегічною компанією – позитивний.
Співпраця і справді була плідною. На її початку «Маїс» вирощував для ТОВ «Лімагрейн Україна» гібриди кукурудзи, переробляв їх на власному заводі. Зерно найвищої якості, вирощене «Маїсом» мало великий успіх у партнерів «Лімагрейну», тож цьогорічний захід сміливо можна назвати знаковим для обох компаній. Адже науково-практичний семінар відбувався під знаком партнерства. Так, на демонстраційному полі в Руській Поляні висіяна лінійка гібридів не лише власної селекції організатора свята, але й зерно їхнього партнера ТОВ «Лімагрейн Україна». Що ж, кілька років успішної співпраці, заслуженої взаємоповаги призвели до того, що лідируючі в Європі та Україні насіннєві компанії ідуть нога в ногу, пропонуючи аграріям усього світу лише найкраще насіння. У 2013-му компанія «Маїс» стала офіційним дистриб’ютором ТОВ «Лімагрейн Україна»
Тісна співпраця зі світовими лідерами в галузі насінництва не лише утверджує позиції «Маїсу» на міжнародному ринку, а й дозволяє створювати нові робочі місця на Черкащині. Так, завдяки співпраці з ТОВ «Лімагрейн Україна» в компанії з’явилось маже 200 нових робочих місць.

100-центнерна врожайність не межа
На ринку насінництва компанія «Маїс» працює вже понад 20 років. За цей час у якості виробленої продукції переконалися тисячі господарств у різних регіонах України. І кількість партнерів компанії щороку зростає, адже кожен господарник прагне отримувати високі врожаї.
– Ми проводимо власну селекцію кукурудзи саме для того, щоб виростити гібриди максимально придатними до природно-кліматичних умов, які останнім часом зазнають змін, – говорить заслужений працівник сільського господарства, кандидат сільськогосподарських наук, голова ради директорів групи компаній «Маїс» Сергій Терещук. – Завдяки зусиллям нашої компанії, в якій кожен знає й виконує свою роботу професійно, досягнуто високих результатів у насінництві. Тож маїсівці сьогодні пропонують високоякісне насіння кукурудзи, соняшнику та сої для вирощування в усіх регіонах України, а максимальний результат уже закладений генетичним потенціалом наших гібридів. Дотримуючись комплексного підходу до роботи з сільгоспвиробниками, ми робимо ставку на побудову довгострокових партнерських стосунків. Так, сьогодні «Маїс» надає послуги для виробництва насіння таким відомим компаніям, як «Монсанто», «Лімагрейн», «KWS», «RAGT» і, враховуючи побажання наших партнерів, має змогу реалізовувати гібриди кукурудзи цих компаній.

– Завдяки тому, що ми пропонуємо високопродуктивні гібриди кукурудзи, для наших партнерів урожайність 100 центнерів з гектара – уже не рівень, – додає генеральний директор ТОВ АПК «Маїс» Сергій Осадчий. – Вони прагнуть отримувати понад 120 центнерів. І нам є що запропонувати. Адже на сьогоднішній день ми компанія яка пропонує і технологію, і гібридний склад, адже маємо високоякісні гібриди як вітчизняної, так й іноземної селекції. Усі зусилля компанії спрямовані на забезпечення зростаючого попиту українських аграріїв на гібриди кукурудзи найвищої якості, тобто що мають високу стійкість до хвороб, значний потенціал урожайності та характеризуються швидкою вологовіддачею. На перше місце я хотів би поставити гібрид «Моніка» з ФАО 350. У нас є приклади, коли наші партнери на Дніпропетровщині у складних погодних умовах збирали по 60 центнерів з гектара, у той час, як гібриди інших компаній давали по 20. Це гібрид екологічно стабільний, який і в придатних умовах, і в екстремальних дає високий урожай. Ми постійно орієнтуємося на потреби ринку й прагнемо бути динамічними, щоб вчасно рекомендувати й запроваджувати нові технології у виробництво.
30 демонстраційних полів, розташованих по всій Україні
Якість маїсівських гібридів кукурудзи, а відтак і попит на них у споживачів Сергій Осадчий пояснює тим, що на підприємстві, яким він керує, вирощування в полі і переробка на заводі на найвищому рівні.

Компанія «Маїс» сконцентрувала всі свої зусилля, аби допомогти сільгоспвиробнику правильно зорієнтуватися у виборі гібридів кукурудзи й соняшнику відповідно до нових погодних умов. Можливість спостерігати за поведінкою гібридів дають три десятки демонстраційних полів, розташованих по всій Україні.
– Для нас важливо перебувати в постійному пошуку, – зауважив Сергій Осадчий. – Придивлятися до конкурентів, запозичати в них щось нове і корисне для більш тісної співпраці з сільгоспвиробниками. Такі семінари «Маїс» проводить по всіх агрокліматичних зонах України.
Під час проведення науково-практичних семінарів відбуваються найбільш корисні зустрічі. І справа не лише в бажанні «Маїсу» підтвердити свою репутацію сучасного аграрного об’єднання. Не менш важливим є отримання зворотної інформації від господарств, партнерів, селекціонерів для побудови стратегії на майбутнє. Так, усім учасникам семінару було роздано анкети від «Маїсу». Керівникам господарств пропонували дати відповідь на такі запитання: «Які гібриди кукурудзи виробництва компанії «Маїс» аграрії хотіли б висівати на своїх полях?», «Які площі у господарстві були зайняті під кукурудзу та під соняшник, у попередні роки та в поточному?» Відповідно до опрацьованих результатів компанія вироблятиме стратегію завтрашнього дня.

– Головне в чому ми переконали аграріїв – вітчизняна селекція аж ніяк не гірша, часто й краща, ніж зарубіжна, – зазначив Сергій Терещук. – А компанія «Маїс» не боїться конкуренції, бо завоювала заслужену репутацію на Українському ринку.
Ділова частина семінару завершилася конкурсом, в якому присутні господарники мали визначити на око вологість та врожайність вирощених на демонстраційному полі гібридів. Крім того 10 партнерів «Маїсу» були нагороджені цінними подарунками та дипломами за багаторічну співпрацю та досягнення рекордних урожаїв гібридів торгової марки «Маїс». Усі присутні отримали змогу виграти цінні призи в лотереї та насолодитися концертом.
Учасники семінару залишилися задоволеними побаченим і почутим на науково-практичному семінарі. А маїсівці тим часом узяли поради й пропозиції на замітку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x