Булатецький і Даценко знову йдуть на вибори

Булатецький і Даценко знову йдуть на вибори

Виборчий процес на 5 скандальних округах стратує 16 жовтня
Закон про призначення повторних виборів до парламенту на 5 округах на 15 грудня оприлюдено в газеті «Голос України».

«Призначити повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197, 223 на 15 грудня 2013 року. Установити, що виборчий процес повторних виборів депутатів починається за 60 днів до дня голосування», – говориться у законі.
Центральна виборча комісія має оголосити про початок виборчого процесу не пізніше, ніж наступного дня після набуття чинності цього закону. Висування кандидатів у народні депутати починається з першого дня виборчого процесу.

Законом також визначені конкретні строки інших етапів виборчого процесу, зокрема, формування виборчих комісій у цих округах, проведення агитаційної кампанії, виготовлення за рахунок коштів держбюджету інформаційних плакатів кандидатів у депутати.

Згідно з законом, Кабінет Міністрів має забезпечити фінансування цих виборів за рахунок коштів держбюджету. На сьогодні цих коштів немає.

Опозиція має намір підтримати на цих виборах кандидатів, яких вона висувала на чергових парламентських виборах 28 жовтня 2012 року. Так, ВО «Батьківщина» підтримуватиме Миколу Булатецького в 194-м окрузі (Черкасси), Леоніда Даценка в 197-м окрузі (Канів, Черкаська область).

В Комітеті виборців України прогнозують, що кандидати від опозиції будуть балотуватися як самовисуванці, оскільки для висунення їх від партій необхідно проводити з’їзд.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x