Черкаси – «хімічний» центр України

Черкаси – «хімічний» центр України

В другій половині 1950 – 1960-х роках в Черкасах розпочинається спорудження підприємств хімічної промисловості, яка в майбутньому значною мірою визначала економічний розвиток краю. Першим потужним підприємством „великої хімії” став завод хімічного волокна, спорудження якого розпочалося в 1956 році. Перша черга цього підприємства стала до ладу в 1961 році, а друга – в 1964 році.

На початку 1963 року в Черкасах почав споруджуватися великий хімкомбінат (нині – ВАТ „Азот”), який через два роки дав першу продукцію – аміачну воду й азотні добрива. Цього ж року розпочалося будівництво шовкового комбінату, який став до ладу в 1967 році.

Динамічний розвиток області у 1960-х роках перетворив її з аграрної в індустріально-аграрну. За цей час було збудовано 25 нових потужних промислових підприємств, реконструйовано більшість діючих. Індустріальне обличчя краю у цей період визначали машинобудування, зростаюча швидкими темпами хімічна промисловість, об’єкти паливно-енергетичного комплексу, легка та харчова промисловість.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x