Заборгованість із заробітної плати зменшується

Заборгованість із заробітної плати зменшується

Для погашення заборгованості з виплати заробітної плати прокурорами з початку року прийнято 48 постанов про проведення перевірок, зареєстровано 7 кримінальних проваджень, унесено 46 подань, за результатами розгляду яких виплачено майже 12 млн грн заборгованості із заробітної плати.
До того ж, протягом цього року судами розглянуто 173 позови прокурорів на загальну суму 794 тис грн, із них реально виконано на 658 тис грн.

Про це йшлося в прокуратурі області на міжвідомчій нараді з питань додержання законодавства у сфері оплати праці. Проблему обговорювали прокурор області Геннадій Дем’яненко, в. о. першого заступника голови облдержадміністрації Володимир Кулеша, начальник управління МВС України в області Володимир Ліпандін, в.о. начальника головного управління Міндоходів в області Олег Гребенюк та інші керівники управлінь й установ, місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування.

У провадженні слідчих органів внутрішніх справ і прокуратури області перебувало 39 кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 175 КК України (невиплата заробітної плати). До суду направлено 4 кримінальні провадження, під час розслідування відшкодовано понад 700 тис грн.

На нараді зазначили, що заборгованість із виплати заро¬бітної плати упродовж останніх трьох років зменшилася майже вдвічі – із 27 млн грн станом на 01.01.2010 року до 15, 9 млн грн на сьогодні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x