Черкаський триатлет один з найкращих на Кубку світу

Черкаський триатлет один з найкращих на Кубку світу

На черговому етапі змагань в Аліканте Олексій Сюткін подолав дистанцію сьомим. Цей результат став чи не найкращим у персональному заліку спортсмена.

Минулими вихідними в іспанському містечку Аліканте відбувся сьомий з десяти етапів Кубка світу з триатлону. Призовий фонд змагань склав 60 тис доларів. Як повідомляє офіційний сайт федерації триатлону, під прапором нашої держави виступило одразу троє спортсменів – лідер внутрішнього рейтингу Іван Іванов, амбітний харків’янин Ростислав Пєвцов та чинний чемпіон та володар Кубка України Олексій Сюткін.

Наставник Олексія Сюткіна В’ячеслав Кудрявцев вважає цей результат найвищим досягненням у кар’єрі 28-річного спортсмена.

Переможцеві етапу Кубка світу в Аліканте – швейцарцеві Свену Рідереру – Сюткін програв трохи більше, як півхвилини. Однак, Олексій – неперевершений у бігові, тому майже на самій стрічці зміг випередити таких лідерів світового триатлону, як німець Стефан Юстус та британець Марк Букінгем.

Інші члени української збірної показали дещо гірші результати. Так, Харків’янин Ростислав Пєвцов в Аліканте посів почесне 18 місце. А от Іван Іванов, на жаль, до двадцятки найкращих потрапити не зміг, за підсумками змагань він замкнув п’ятий десяток.

Зазначимо, що на Кубкові світу в Аліканте Україна була представлена лише в чоловічій програмі.

Олексій Сюткін наразі ще не повернувся з Іспанії. А попереду на нього чекає насичений місяць змагань: 6 жовтня – старт у Мексиці, 19 жовтня – Кубок Європи в Іспанії та 27 жовтня сімейний триатлон в Італії. Опісля на Олексія чекає базова підготовка

– Здобуваючи на подібних стартах очки світового рейтингу, українські триатлети крок за кроком наближаються до головного старту чотириріччя, Олімпійських Ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро, – прокоментував результат змагань у Facebook депутат міської ради, президент Федерації триатлону України Андрій Більда.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x