1025-річний ювілей Хрещення Русі на Черкащині відзначають масштабно

1025-річний ювілей Хрещення Русі на Черкащині відзначають масштабно

1025-річний ювілей Хрещення Русі на Черкащині відзначають масштабно. Протягом року в області проходили святкові концерти, урочисті академії та богослужіння. А днями представники різних релігійних спільнот зібралися разом на науково-практичній конференції на тему «1025-річчя Хрещення Русі в контексті сучасних викликів християнству».

Владика Іоанн, митрополит Черкаський і Чигиринський УПЦ Київського патріархату: «Мета цієї конференції – з’ясувати роль хрещення для сучасних українців, яким способом християнство може об’єднати».
Священнослужителі наголошують: 1025-літній ювілей запровадження християнства як державної релігії України-Русі – це не просто свято християн. Це свято торжества української державності, її європейської ідентичності, духовного та культурного злету. Приємно те, що у влади та церкви нині демократичні стосунки, підкреслив Владика Іоанн.
Владика Іоанн, митрополит Черкаський і Чигиринський УПЦ Київського патріархату: «У світі існують різні православні церкви, є гоніння, але ми, на щастя, цього всього не знаємо, ми маємо спокій. Нормальні умови розвитку церков, можливість приходити в церкви, тобто те, чого не було раніше».

Підтримали цю думку і владці.
Василь Касян, заступник голови Черкаської обласної ради: «Без української ікони, українського хорового співу не має уявлення про світову культуру. Важливим чинником розвитку громадянського суспільства є стан державно-церковних відносин. І нині приємно відзначити високий рівень співпраці та поваги між різними релігіями».
Під час зустрічі священнослужителі порушили питання про припинення конфесійних суперечок.
Владика Іоанн, митрополит Черкаський і Чигиринський УПЦ Київського патріархату: «Державу зробити самодостатньою в економічному сенсі, в політичному сенсі – прогресивною. А для церков стоїть ще й мета – об’єднати православ’я. Тобто утворити в Україні єдину помісну церкву».

Перше засідання координаційної ради з приводу обєднання Київського та Московського патріархатів в єдину помісну церкву відбудеться 10 жовтня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x