Черкащани мають підготуватися до спеки за тридцять

Черкащани мають підготуватися до спеки за тридцять

Комфортна погода минулих вихідних дала змогу черкащанам ефективно використати свій вільний час. Нинішній тиждень, за інформацією начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, відзначиться справжньою літньою погодою, яка нагадуватиме липень. У смузі високого атмосферного тиску, яка простягнулася від Іспанії до Уралу, посилиться сонячний прогрів. Денна температура досягне і перетне позначку +30º, що в нашій зоні помірного клімату вважається небезпечним погодним явищем. За коротку ніч повітря не встигатиме охолоджуватися і становитиме +14-16º. Погода змінить свій характер лише на новому робочому тижні. З наближенням атлантичного циклону із заходу з’явиться хмарність, пройдуть короткочасні дощі, температурний фон знизиться на 3-5º.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

У таких погодних умовах швидко зростатиме показник пожежної небезпеки в екосистемах області, яка зараз відповідає 3 класу (середня). У Чигиринському районі (висока) 4 клас. Тому жителям регіону слід бути обережними з вогнем на природі!
Черкащанам варто звернути увагу на свій стан здоров’я. У сонячні дні, виходячи на вулицю, необхідно захист від сонячного удару, особливо метеочутливій частині населення та дітям. Відомо, що надмірне ультрафіолетове випромінювання може бути небезпечним для шкіри та зору. Влітку найбільш високий показник ультрафіолету спостерігається з 11 до 15 години.
Температура води у Дніпрі біля Черкас сьогодні на 8 годину становила +22°.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x