Близько 710 тисяч екскурсантів відвідали Черкащину торік

Близько 710 тисяч екскурсантів відвідали Черкащину торік

На Черкащині є де відпочити та набратися неймовірних вражень. Про це свідчить потік туристів, що дедалі збільшується в області. Так, впродовж 2014 року тільки історико-культурні об’єкти відвідало близько 710 тисяч екскурсантів, що перевищує показники 2013 року більше ніж на шість тисяч осіб. А з початку 2015 року їх кількість вже наближається до 160 тисяч осіб, хоч сезон літнього відпочинку тільки-но набирає обертів.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Таку статистику на координаційній нараді в облдержадміністрації навів директор Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА Віталій Хиля. І це лише за даними музеїв та заповідників. А останнім часом все більшої популярності набуває сільський зелений туризм, якій здебільшого розвинутий, за даними Департаменту, у Смілянському та Черкаському районах. На лоні природи відпочивальників приймають загалом 42 сільські зелені садиби. Проте в області є і більш принадні пропозиції.
Із 2014 року запроваджено проект «Придумати село наново».

– Створена мережа так званих тематичних селищ, що дозволяє урізноманітнити туристичні пропозиції та привабити ще більше туристів. Це інноваційні бізнес-ідеї, які передбачають активний відпочинок, знайомство з місцевими традиціями, культурою та історією, – пояснив задум Віталій Володимирович.
Проект вже діє в шести селах регіону. Зокрема, в селі Межиріч Канівського району пропонують відвідати археологічну пам’ятку – стоянку давніх мисливців на мамонтів під назвою «Подорож у країну Мамонтландію»; у селі Суботів Чигиринського району запрошують пограти в ігри часів дитинства славетних діячів Козацької доби «Забавлянки, ігри і розваги Старого Суботова».

На Чигиринщині в селі Івківці розробили програму під назвою «Зерноленд», а в селі Головківка – «Картопляні розваги». Тут туристи відкривають для себе багато нового про традиційні продукти харчування, вживаються в роль давніх хліборобів, ознайомлюються зі старовинними знаряддями праці на землі тощо.

У Жашківському районі (с. Сорокотяга) є можливість помандрувати водними шляхами мальовничій річці Тікич, яка зберігає пам\’ять про давній водний маршрут «з варяг у греки». Цей вид відпочинку має назву «Пригоди на воді, з водою та з води». І, зрештою, село Коржова Уманського району зазиває «На гостини до старого млина».

Окрім цього, в області зареєстровано понад 200 турфірм, щороку відкривають нові туристичні інфраструктурні об’єкти. До послуг гостей – 79 готелів і аналогічних закладів тимчасового розміщення. Також створено три туристично-інформаційні центри: у м. Канів, м. Черкаси та Чигиринському районі. За результатами 2014 року, туристично-інформаційний центр у Каневі визнано кращим в Україні та нагороджено дипломом.
– Незважаючи на складну ситуацію в Україні та воєнні дії на сході, нам вдалося не лише не втратити туристичну галузь, а й, навпаки, розширити її, збільшити приток туристів у регіон, – наголосив Віталій Хиля.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x