Екс-директор «Черкаського облавтодору» відшкодує державі майже 20 млн. грн. збитків

Екс-директор «Черкаського облавтодору» відшкодує державі майже 20 млн. грн. збитків

Колишній директор цього підприємства незаконно використав бюджетні кошти, призначені для будівництва автомобільних доріг. Тим самим він спричинив тяжкі наслідки державі. Збитки сягнули майже 2 млн гривень. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури в Черкаській області.

Правоохоронці встановили, що протягом липня–жовтня 2004 року він зловживав службовим становищем та вчинив службове підроблення, що й доволило неправомірно використати бюджетні кошти. Рішенням Придніпровського районного суду Черкас позов заступника прокурора області в інтересах держави в особі Дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» до колишнього директора вказаного підприємства задоволено повністю.

У червні 2012 року вироком суду підсудного засуджено за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

У подальшому, в порядку цивільного судочинства прокуратура звернулася до суду про стягнення з вказаної особи завданих збитків.

Довідково.
За даними Дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» поточний ремонт 1 кілометру автомобільної дороги коштує 700 тисяч гривень, капітальний коштує майже як будівництво нової дороги – 13 млн гривень. Звісно, ціна питання залежить від дуже багатьох факторів (ширина дороги, кількість смуг, клас дороги тощо), тому може дуже різнитися.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x