У Долині троянд відновлюють газони

У Долині троянд відновлюють газони

Улюблене місце відпочинку черкащан капітально оновиться. Зокрема, на газонах зявиться нова трава – більш стійка до витоптування. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаського міськвиконкому.

Зараз у Долині троянд обробляють грунт, проводять аерацію покриття з внесенням торфу, добрив, стимуляторів росту, засобів для боротьби з бур’яном, хворобами та шкідниками. Після цього у грунт додадуть суміші газонних трав, стійких до кліматичних змін та витоптування.

– Аналогічні травосуміші використовуються на футбольних полях та газонах, де нерідко відбувається масове скупчення людей, – розповів начальник відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Володимир Гусаченко. – Нині найбільш сприятливий час для проведення таких робіт, оскільки земля має запас вологи, а також ще достатньо тепло. Тому, якщо зараз здійснити заплановане оновлення газонів, то вже з наступної весни Долина троянд матиме справді зелений та квітучий вигляд.

Роботи з упорядкування Долини триватимуть близько двох тижнів.

За словами Олександра Радуцького, директора КП «Дирекція парків», фінансування капітального ремонту газонів у Долині троянд фінансується з природоохоронного фонду міського бюджету. Загальний кошторис робіт, згідно проведеного тендеру, складає близько 230 тисяч гривень.

Керівник КП «Дирекція парків» відзначив, аби підтримувати у належному стані газонне покриття, з наступного року у Долині троянд буде розширено систему поливу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x