Прокуратура має претензії до податкової

Прокуратура має претензії до податкової

Прокуратурою м. Черкаси було здійснено перевірку законності дій працівників податкової інспекції. Зокрема прокурорів цікавило, чи законно працівники Державної податкової інспекції в м. Черкасах застосовують до суб’єктів господарювання фінансові санкції та чи забезпечують фактичне надходження коштів до бюджету. Про ряд порушень, виявлених в результаті перевірок «Новій Добі» розповіли у прес-службі Черкаської прокуратури.

Виявилось, що інспектори податкової не завжди правильно застосовували норми чинного законодавства. Здивував інспекцію випадок, коли, внаслідок технічної помилки, в розрахунку було завищено суму штрафних санкцій, накладених на платника податків. Заважали добровільному відшкодуванню платниками податків-боржниками їх податкового боргу й порушення щодо направлення податкових вимог.

Крім того, виявлено факти зволікання із передачею податківцями до суду матеріалів про примусове стягнення боргу. Так, Податковим кодексом України передбачено, що стягнення коштів та продаж майна платника податків-боржника провадяться не раніше, ніж через 60 календарних днів із дня отримання платником податкової вимоги. Однак деякі матеріали направлялися для підготовки позовної заяви через більш, ніж п’ять місяців із дня отримання податкових вимог.

Як зазначає прокурор міста Черкаси Олександр Маслюк, усі ці порушення не сприяють наповненню бюджету та свідчать про неналежне ставлення посадових осіб Державної податкової інспекції у м.Черкасах до виконання службових обов’язків. Тому за результатами перевірки прокуратурою міста на адресу виконувача обов’язків начальника ДПІ у м.Черкасах внесено подання з вимогою усунути порушення закону та притягнути винних осіб до відповідальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x