Справжню війну забудовнику оголосили мешканці черкаської багатоповерхівки

Справжню війну забудовнику оголосили мешканці черкаської багатоповерхівки

Справжню війну забудовнику оголосили мешканці будинку по вулиці Добровольського, 15. Підприємець взявся зводити прямісінько під їхніми вікнами кіоск. Проте жодних документів, стверджують люди, він не має. Та це не завадило будівельникам залити фундамент і без згоди мешканців нищити дерева. Із деталями наша Вікторія Хамаза.

Микола та Юрій ось уже три доби по черзі ночують в авто. Чоловіки стережуть залишки саду, що разом із сусідами роками тут створювали. Дерева стали на заваді будівництва нового кіоску.
Микола, мешканець будинку: «Винищується все вночі. Це ось о 4-ій ранку. Ми дві доби чекали, стерегли. На моєму чергуванні сьогодні приходили доробити цю роботу. І об 23-ій ночі також були. Ми зберегли це неподобство. Це – справжній злочин».

Люди вкрай обурені. Від підприємця вимагали документів на такі його діяння. Той, переказують, накивав від них п’ятами.
Неля Морозова, мешканка будинку: «Погляньте, що в нас! Тут були кущі, гарні клумби. Що тут зараз відбувається? Ще й забудова ця. Почали все зносити. Я взагалі дивуюся, де таке може бути у країні, такий безлад, як у нас тут!».
Кіоск зводять упритул до будинку. Якщо станеться лихо, побоюються мешканці, то пожежники навіть не зможуть сюди підступитися. Вони вже ходили шукати правди до мерії. Керівник департаменту містобудування Артур Савін, обурюються люди, їх просто відфутболив.

Катерина Московська, мешканка будинку: «Мені пояснили, що це не наша прибудинкова територія і мають право тут забудовувати. Земля в оренді на 49 років. Але документи не показали, бо вирішили, що я не маю права доступу до цих документів».

«ВІККА-НОВИНАМ» у мерії вже кажуть інакше. Мовляв, підприємець господарювати на Добровольського таки права не має.
Олександр Давиденко, заступник директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування МВК: «Дозволу на знищення зелених насаджень не було видано міськвиконкомом, тому їх було самовільно та незаконно вирубано. На сьогодні встановлюється особа, яка це зробила. Як тільки встановлять, її притягнуть до відповідальності, передбаченої адміністративним кодексом. З’ясували, що на сьогодні жодних дозвільних документів у тому місці управлінням архітектури не надавалося».
На час перевірки чиновники обіцяють призупинити зведення кіоску. А опісля покарати підприємця. Та він і досі не відступився. Мешканці готуються до радикальних кроків.
Юрій Бондар, мешканець будинку: «Будемо підіймати всі інстанції, цим усе не завершиться. Будемо зносити і цей кіоск, який теж тут, як я розумію, незаконно і без нашої згоди. Ми – жителі цього міста. Воно має за нас вболівати, а не за підприємця, який нам заважає жити!».
Мешканці будинку вже написали заяву до міліції та прокуратури. Дійти обіцяють і до суду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x