Як призначають пенсію працівникам органів самоврядування?

Як призначають пенсію працівникам органів самоврядування?

18 жовтня мені виповниться 50 років. Стаж роботи на виборних посадах – 15 років. Маю дитину-інваліда, інвалідність якій установлено в три роки. Чи маю я право на призначення пенсії, відповідно до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування?

Алла Вікторівна, Черкаси

Згідно зі ст. 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», пенсійне забезпечення посадових осіб місцевого самоврядування, які мають стаж служби в органах місцевого самоврядування або державної служби не менше 10 років, здійснюється в порядку, визначеному законодавством України про державну службу.

Крім того, як повідомила заступник начальника управління Пенсійного фонду України в м. Черкасах Наталія Сергієнко, посадовим особам місцевого самоврядування, які працювали на виборних посадах в органах місцевого самоврядування 8 і більше років, або протягом повних двох і більше скликань, починаючи зі скликання 1990 року, за наявності страхового стажу, зокрема в жінок – 30 років, призначається пенсія за цим Законом незалежно від того, де вони працювали перед призначенням пенсії.

Ст. 37 Закону України «Про державну службу» передбачено, що на одержання пенсії державного службовця мають право, зокрема, жінки, які досягли пенсійного віку, встановленого ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Вік виходу на пенсію для жінки, яка народилася 18 жовтня 1963 року, визначений ст. 26 Закону, становить 60 років. Тобто, за наявності правових підстав на призначення пенсії, відповідно до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», дописувачка набуде після досягнення 60-річного віку. Проте з 19 жовтня 2013 року дописувачці буде призначено пенсію як матері інваліда з дитинства за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Згідно з п. 25 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», визнання особи інвалідом з дитинства або дитиною-інвалідом засвідчується випискою з акта огляду в МСЕК, медичним висновком установи охорони здоров’я, посвідченням одержувача допомоги, довідкою органу, що призначає допомогу, про період призначення допомоги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x