Вихованці дитсадка самі заробляють на спортивний інвентар

Вихованці дитсадка самі заробляють на спортивний  інвентар

Солодкий ярмарок провели в 55-му дитячому садочку Черкас. Тамтешні вихованці та їхні батьки виставили сотні смаколиків на продаж. Вареники та випічку місцевим жителям продавали за символічну суму. А за гроші, виручені на торгах, тепер придбають спортивний інвентар та іграшки. Осінній ярмарок тут уже добра традиція, кажуть організатори. Не порушувати яку вирішили і цього року. Чи смачні були вареники – Олена Берестенко далі.
 
У родині Голованенко – кулінарний вечір. За шеф-кухарів сьогодні Ілья та Назар. Під пильним оком мами маленькі пальчики творять дива з тіста.
Юлія Голованенко, мати: «Молодець, от молодець Іллюша!».
Так брати готуються до участі в ярмарку мрій.
Юлія Голованенко, мати: «Тепер бери чарочку та зроби декілька кружечків для вареників».
Кілька годин сімейної роботи – і до столу подають вареники з кексами. Вже наступного дня ці наїдки на ярмарку в дитсадку на всю рекламує Ілья.
Ілья Голованенко, продавець: «Що вам продати? Може, вареники чи тістечко?».
Солодощі вмить розмітають тутешні покупці. Серед них – батьки дитсадківців та жителі мікрорайону. Валентина Іванівна, вона ж Солоха, закликає скоштувати особливого узвару.
Валентина Іванівна, продавець: «Сама готувала! Тут є чорниця, брусниця, ожина!».
На розрекламований диво-напій першою спокушається Оксана.
Оксана Тараненко, покупець: «Мы сегодня покупали узвар, блинчики и пирог яблочный. Очень вкусный. На вареники, к сожалению, не успели».
Крім вареників із сиром, у пошані й випічка. За шмат солодкого дива сьогодні правлять від однієї гривні.
Юлія Голованенко, продавець : «Три гривні, дві гривні, вареники – 7 штук за десятку. Желе було по 4 гривні. Відразу розібрали його!».
Приціняється на торгах і депутат міськради Олександр Радуцький. У стінах цього закладу минуло і його дитинство. Над закладом він узяв шефство.
Олександр Радуцький, депутат Черкаської міської ради: «Уже протягом 5 років я приходжу в цей дитячий садок на ярмарок, купую страви, які готують діти, батьки. Тут дуже тепла, домашня атмосфера».
Ті, хто не поспів на відкриття ярмарку, не засмутились. Хоч вареників не застали, та залишки солодкого столу щедрі продавчині їм роздають за спасибі.
Валентина Іванівна, продавчиня: «Будь ласка, беріть, уже безкоштовно продаємо!».
Організатори кажуть: дітей ще змалечку привчають до українських традицій. Корисне поєднують із приємним. Окрім можливості наїстися солодощів, тут можна непогано підзаробити. Торік наторгували на іграшки та фахову літературу.
Юлія Ідис, завідувач дитсадка № 55: «Педагоги наші користувалися цими журналами в роботі з батьками та дітьми. Закупили на ці кошти обладнання для спортивного залу».
На зароблені кровні цього року теж планують оновити спортивний інвентар.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x