Соціальну аптеку – кожному медичному закладу

Соціальну аптеку – кожному медичному закладу

Завдання створити до кінця року соціальні аптеки в усіх медичних закладах області поставив голова облдержадміністрації перед керівниками підрозділів і головами районних адміністрацій під час засідання колегії облдержадміністрації, на якій був присутній власний кореспондент «Нової Доби».

– Доступність медичних препаратів – одне з найважливіших питань для кожного черкащанина, – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Тулуб. – На місцях просто необхідно підняти рівень медичного обслуговування та забезпечити черкащан із віддалених районів можливістю отримати якісне лікування. Тим більше треба врахувати і той факт, що близько 430 тисяч із усього населення області – це люди пенсійного віку. На доступність лікарських засобів постійно звертають увагу ветерани, з якими я зустрічаюсь. На цьому постійно наголошує і Президент України Віктор Янукович, який поставив завдання зробити такі умови, щоб люди були забезпечені якісними ліками за доступними цінами.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Брожика, наразі у приміщеннях обласних та районних лікувально-профілактичних закладів працює 54 аптечні пункти, які діють в рамках обласної програми «Медичний кошик», що майже у 2 рази більше, ніж у 2010 році (2012 році – 47, 2011році – 30). У таких аптеках ціни на ліки на 30% нижчі, ніж в інших.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x