Кінологи з пожежної академії пройшли атестацію

Кінологи з пожежної академії пройшли атестацію

Три кінологічні розрахунки готові рятувати черкащан в природному середовищі й на техногенному завалі. Про це «Новій Добі» розповіли в Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

Кінологи пройшли щорічну атестацію кінологічних розрахунків на базі Міжрегіонального центру швидкого реагування в місті Ромни Сумської області. Тут були присутні кінологічні розрахунки з семи регіонів України. Протягом чотирьох днів учасники відпрацьовували елементи пошуку постраждалих в техногенних завалах та в лісостеповій зоні. На атестаційному випробуванні академію представляли: курсант 55-го взводу Іван Смолинець із собакою Азою, курсант 48-го взводу Андрій Федоренко із собакою Вестою, курсантка 12-го взводу Карина Касілова разом із собакою Роною. Усі собаки породи лабрадор.

Собак та їхніх господарів перевіряли на витривалість – проходження за короткий період часу (1 година) маршу-кидка (7 км) з повною екіпіровкою кінолога (15 кг); на вміння оцінити масштаби надзвичайної події, вибрати правильну тактику пошуку постраждалих; і на пошук постраждалих – знаходження, надання інформації експерту про місцезнаходження постраждалого та його стан.

Під час випробувань представники академії підтвердили атестацію RH-FL «пошук у природному середовищі». Кінологічний розрахунок у складі Андрія Федоренко із собакою Вестою здобули атестацію RH-T «пошук на техногенному завалі».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x