Відкриття виставки скульптури Віталія Дахівника \”Українець і українка запрошують у гості\”

Відкриття виставки скульптури Віталія Дахівника \”Українець і українка запрошують у гості\”

Персональна виставка творів Віталія Дахівника

Дахівник Віталій Борисович народився 1973 р. в м. Умані Черкаської області. 15-річним юнаком він вирішив навчатися на різьбяра по дереву в Ковелі. У 2000 році закінчив Київську Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури. Педагогами з фаху були відомі українські скульптори Емануїл Мисько, Іван Макогон, Володимир Чепелик. З 2003-го року – член Національної Спілки художників України. Плідно працює у станковій скульптурі та садово-парковій пластиці. Учасник всеукраїнських, обласних художніх виставок та скульптурних пленерів, симпозіумів. Він автор багатьох композицій, які стали окрасою парків і скверів у різних містах України.

Його бентежить, хвилює і шматочок трипільської кераміки, і образ Богородиці Оранти в Софії Київській, і козацькі хрести. Але першим досвідом спілкування зі світом мистецтва з дитячих років стали відвідування всесвітньовідомого парку “Софіївка”. Художник переконаний, що лише безпосереднє спілкування із творами мистецтва примножує естетичний досвід людини.

Віталій Дахівник постійно експериментує з формою, працює з різними матеріалами – деревом, гіпсом, теракотою, але перевагу надає каменю. На п’ятому черкаському ювілейному фестивалі присвяченому двохсотріччю з дня народження Тараса Шевченка, учасники якого відтворювали в камені малярську спадщину Кобзаря, Віталій створив композицію за твором Т. Шевченка «Селянська родина». В основу цієї композиції лягли наші герої «Українець і Українка». Цього ж разу вони, як уже знайомі черкащанам, запрошують «в гості до себе».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x