Навесні розпочнеться будівництво Канівської ГАЕС

Навесні розпочнеться будівництво Канівської ГАЕС

Вже навесні 2014 року має розпочатися будівництво Канівської гідроакумулюючої електростанції (ГАЕС). Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

Канівська ГАЕС сприятиме стабільності роботи електромережі, збільшить маневрову потужність та забезпечить зменшення витрат вугілля, газу та мазуту на теплових електростанціях, а також значно вплине на соціальний розвиток регіону.

Про це під час засідання колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості України повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, який презентував проект будівництва станції.

– Під час зустрічі в Люксембурзі між Європейським інвестиційним банком, Міністерством енергетики та вугільної промисловості та Міністерством фінансів було підписано Декларацію про наміри стосовно співробітництва у сфері фінансування проектів у гідроенергетичній галузі України. Зокрема, щодо участі ЄІБ у співфінансуванні проекту будівництва Канівської ГАЕС. Вже навесні 2014 року ми маємо почати будівництво цієї сучасної станції, – зазначив Едуард Ставицький.

За його словами, загальна вартість будівництва складе близько 12 млрд. грн. Будівництво буде здійснюватися за рахунок коштів ПАТ «Укргідроенерго» у розмірі 30% від капіталовкладень і 70% кредитів міжнародних фінансових орагнізацій під державні гарантії. Загальна тривалість будівництва становитиме 6,5 років, з пуском першого гідроагрегату через 3,5 роки від початку будівництва.

– У кошторис будівництва закладено 300 млн. грн. на розвиток соціальної сфери Канівщини, – запевнив Міністр.

Питання будівництва Канівської ГАЕС попередньо обговорювала і громадськість Канівщини. Більшість підтримала реалізацію такого проекту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x