В Черкасах штрафуватимуть власників перевантажених автомобілів

В Черкасах штрафуватимуть власників перевантажених автомобілів

Перевищення дозволеного вагового навантаження великогабаритним транспортом на дорогах Черкащини призводить до передчасного руйнування доріг. Особливо гостро питання інтенсивності експлуатації доріг на Черкащині постало після закриття правої смуги ділянки дороги Черкаси-Сміла. Про, обмеження, запроваджені для великогабаритного транспорту, «Новій Добі» повідомили в Черкаському облавтодорі.

Сьогодні за добу дорогою від Сміли до Черкас проїжджає близько 14 тис. автомобілів. Контроль за рухом великовагового транспорту здійснює управління Укртрансінспекції в Черкаській області та ДАІ. На балансі ДП «Черкаський облавтодор» сьогодні перебуває один комплекс габаритно-вагового контролю. Він встановлений в Уманському районі на автодорозі Київ-Одеса, де найбільш інтенсивний рух транспорту.

– Серед повноважень Служби автодоріг – лише будівництво та експлуатаційне утримання доріг, – зазначає начальник відділу ремонту та експлуатаційного утримання доріг і штучних споруд Геннадій Андреєв. – Фахівці Облавтодору спільно з ДАІ проводять там зважування і виписують акти про порушення. На цьому комплексі в поточному ріоці зважили 7100 транспортних засобів. В 80-ти випадках були видані розрахунки про перевищення допустимої ваги на 274 тис. грн, а оплачених з них на сьогодні тільки 160 тис. Наші ж фахівці на ділянці дороги Н-16 встановили знак про обмеження швидкості до 90 км\\год.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x