Дорогу від Черкас до Сміли ремонтуватимуть наступного року

Дорогу від Черкас до Сміли ремонтуватимуть наступного року

Два місяці тому на ділянці автодороги загального користування Н- 16 «Золотоноша- Черкаси- Сміла-Умань» обмежили рух автотранспорту. Дорога в аварійному стані, тому для безпеки всіх учасників дорожнього руху праву її смугу закрили. Як пояснили «Новій Добі» у Службі автомобільних доріг Черкаської області, на закритій ділянці планують виконати поточний ремонт. Але за нього візьмуться уже в наступному році. Вартість запланованого ремонту покриття протяжністю 5,9 км досягає 41,5 млн грн. Поки що цих коштів ніхто не виділив.

– Ми очікуємо розпорядження Кабінету Міністрів про включення цієї дороги до переліку об\’єктів будівництва, реконструкції , капітального та поточного ремонту автодоріг загального користування , фінансуються за рахунок кредитних коштів, – повідомив начальник інвестиційно- кошторисного відділу Служби автомобільних доріг у Черкаській області Анатолій Корчменюк.

Після розпорядження через два тижні буде виготовлена проектно-кошторисна документація, яку затвердить Служба. Тільки після цього буде оголошено тендер на закупівлю робіт. Торги будуть відкриті і триватимуть не менше 2,5 місяців. Реально почати роботи можна буде навесні наступного року. Триватимуть вони від 4 до 6 місяців, залежно від надходжень коштів та погодних умов.

Стан дорожнього покриття на ділянці дороги по лівому проїзду, яким рухаються автомобілі , поки задовільний. Ями там відсутня, однак стан покриття можна буде оцінити тільки навесні. Ремонт цієї ділянки при необхідності можна виконати тільки в другій половині 2014 або 2015-му році.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x