У Черкасах демонтують 288 кіосків

У Черкасах демонтують 288 кіосків

При виконавчому комітеті Черкаської міської ради створено робочу групу з впорядкування території, підготовки та проведення демонтажу тимчасових споруд. Першочерговим завданням робочої групи буде вирішення питання незаконно встановлених кіосків. За результатами першого засідання робочої групи вже затверджено перелік з 20 об’єктів, які підлягають демонтажу в першу чергу. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі черкаського міськвиконкому.

– В Черкасах нараховується майже 290 незаконно встановлених тимчасових споруд (кіосків), та близько 300 біг-бордів, Заступник голови робочої групи, начальник управління інспектування Черкаської міської ради Олександр Давиденко. – Робочою групою буде проведена робота робота по підготовці документів для примусового демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд.

Перш ніж кіоск приберуть примусово, власнику запропонують самостійно провести його демонтаж. Якщо ж він відмовиться, разом із правоохоронними органами, виконавчою, податковою, та іншими службами демонтують споруду примусово. Зберігатимуть її на штраф майданчику.

− Якщо власник виявить бажання забрати свій об’єкт зі штрафного майданчику, то йому доведеться сплатити чималу суму. З такого підприємця буде стягнено кошти за здійснення робіт із примусового демонтажу, за транспортування та зберігання кіоску. Крім того, власник зобов’язаний сплатити штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень за незаконне розміщення свого об’єкта на території міста. Тож однозначно йому дешевше обійдеться прибрати свою тимчасову споруду самостійно. Тим паче, що робоча група дає для цього деякий час, – наголошує Олександр Григорович.

ДЛЯ ДОВІДКИ:
Відповідно до встановленої процедури, спочатку на місце встановлення тимчасової споруди виїжджають представники управління інспектування, які перевіряють наявність паспорту прив’язки тимчасової споруди. Якщо документ відсутній, то видається припис про усунення порушення у відповідний термін. У разі, коли за встановлений робочою групою час власник не оформив належним чином документи чи не демонтував його самостійно, то складається протокол з подальшим накладанням штрафу. Потім, на основі поданих інспекцією документів щодо самовільного встановлення об’єктів, комісія з демонтажу вирішує питання і тимчасову споруду прибирають з території міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x