7 листопада 1917 року в Росії відбулася Жовтнева революція

7 листопада 1917 року в Росії відбулася Жовтнева революція

Як Жовтнева вона увійшла в історію з тієї причини, що формально переворот відбувся 25 жовтня, так як в той час ще не був введений григоріанський календар. У 1918 році, коли юліанський календар скасували, річниця Жовтневої революції відзначалася саме 7-го листопада.
Як відомо, Жовтнева революція в Росії відбулася завдяки Володимиру Леніну та його соратникам: Льву Троцькому, Якову Свердлову та іншим. Їх стараннями було повалено Тимчасовий уряд та сформовано більшевицький. До складу нового уряду також увійшли представники меншовиків, есерів і селянських фракцій.
Коли відбулася Жовтнева революція, багато хто вважав її національною катастрофою, яка стала причиною майбутнього тоталітарного режиму в країні. Багато людей називали цю подію найбільшим кроком у майбутнє. До цих пір історики не можуть зійтися на єдиній думці з цього приводу. Проте незаперечним залишається той факт, що розвиток держави після Жовтневої революції відбувався зовсім в іншому ключі, ніж раніше. Адже

7 листопада 130 років тому народилась Леоніда Балановська

7 листопада 1917 року в Росії відбулася Жовтнева революція

Леоніда Миколаївна Балановська (1883 – 1960) – українська і російська співачка (сопрано). Народилася в Шполі Черкаської області, 1906 р. закінчила Петербурзьку консерваторію. Була солісткою Київської російської опери, Великого театру (Москва), Севастопольської опери, Харківського театру опери і балету.

Виконувала українські народні пісні, романси Миколи Лисенка, Якова Степового. 1918 року разом із Каролем Шимановським організувала музичне життя в Єлизаветграді (нині Кіровоград).

Сценічну кар\’єру закінчила наприкінці 1920-х. 1927 – 1933 працювала викладачем Харківського музично-драматичного інституту. Від 1941 – професор Московської консерваторії. 1910 – 1917 – член музично-драматичного товариства «Кобзар» у Москві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x