«Фрезеніус» і міська влада тепер з’ясовуватимуть стосунки в суді

«Фрезеніус» і міська влада тепер з’ясовуватимуть стосунки в суді

Черкаських хворих на нирки німецька клініка лікує й далі власним коштом. Перспективи бюджетного розрахунку примарні. Справу можна залагодити лише в суді. Принаймні так вважають у міській раді Черкас, прес-служба якої й повідомила «Новій Добі» цю новину.

Спочатку цьому нібито заважали бюрократичні перепони, пояснюють у мерії.
Надто затяглася процедура закупівлі цієї послуги у «Фрезеніуса». Тепер же департамент охорони здоров’я врешті готовий укласти угоду з клінікою, та сторони знову не можуть дійти згоди. У «Фрезеніусі» певні: місто має оплатити лікування хворих, починаючи ще з квітня, коли ухвалена відповідна міська програма. Чиновники наполягають на кінці вересня, коли дійшла черга до угоди.

– Нами ухвалене рішення про те, що це вже є господарським спором, – говорить Олег Стадник, директор департаменту охорони здоров\’я МВК. – Повноваження сесії міської ради, нас переконали юристи, на цьому завершуються і включаються судові рішення. Тому з сьогоднішнього дня дано доручення звернутися до суду, щоб він ухвалив рішення щодо визнання претензій «Фрезеніуса».
Нагадаємо, що конфлікти супроводжують діяльність «Фрезеніуса» протягом багатьох років. Міська та обласна влада неохоче оплачують послуги цієї німецької клініки, оскільки коштують вони значно дорожче, ніж в обласній лікарні. Хворі ж наполягають, що якість послуг різниться, причому не на користь комунальних лікувальних закладів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x