Хлопчик для биття чи \”переможець\”?

Хлопчик для биття чи \”переможець\”?

Хлопчик для биття чи "переможець"?Звернувся до мене хлопчина з проханням про допомогу. Виникла наступна ситуація. На уроці фізкультури, поки був відсутній вчитель, чотири учні 6-го класу влаштували хлопцю 5-го так звану «темну». Наслідки зрозумілі: у хлопця синці на обличчі, руках, ногах.
Яку пораду я мав дати? Давайте разом поміркуємо, що ми, дорослі, повинні сказати цій дитині? Я бачу, по суті, два варіанти його поведінки. Перший: виловити тих хлопців поодинці та вступити у рівний бій, у такий спосіб відстоявши свою честь. Другий: залишити все, як є. У такому випадку майже однозначно він стане «хлопчиком для биття» на весь термін навчання в цій школі.
Інша ситуація. Схожа «з точністю до навпаки». Інший хлопець торік зумів повернути справу так, щоб бійка вийшла все ж один на один. Він постояв за себе і вийшов «переможцем». А чому, запитаєте ви, переможцем у лапках? Бо батьки побитого хлопця не розгубились, побігли в лікарню знімати побої і написали заяву у міліцію. Через декілька днів батьків «переможця» визвали в школу, до директора «на килим». За те, що дитина відстояла свою честь і не стала об’єктом знущання однолітків, мало не потрапила на облік у дитячу кімнату міліції. На щастя, все вирішили мирно.
Проте не має впевненості, що так буде щоразу.
У пам’яті одразу спливають численні фото та відео в мережі Інтернет про групові побиття учнів молодших класів, однолітків і, найжахливіше, навіть учителів. Їх роблять самі учні, щоб згодом хвалитися перед однолітками. Що це? Звідки це?
І ЩО РОБИТИ ? ? ?

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x