Комітет виборців: атмосфера, яка складається, не сприяє проведенню чесних і демократичних виборів

Комітет виборців: атмосфера, яка складається, не сприяє проведенню чесних і демократичних виборів

В Комітеті виборців України (КВУ) заявили, що на проблемних округах помітили певні прояви цензури по відношенню до преси. Про це «Нова Доба» дізналася під час прес-конференції від голови Комітету виборців України (КВУ) Олександра Черненка.

Як приклад Пан Черненко навів випадок на Черкаській обласній державній телекомпанії «Рось». Про випадок, коли генеральний директор ОДТРК Олександр Трухманов дав вказівку замінити ведучого соціально-політичного ток-шоу «Країна, яка нам потрібна» Валентина Чернявського «Нова Доба» вже писала. У діях очільника телерадіокомпанії голова КВУ вбачає наявність тиску та погроз журналістам.

Крім того у КВУ зазначають, що під час поточної виборчої кампанії у проблемних округах застосовуються «традиційні» порушення і брудні технології. Зокрема, Олександр Черненко зазначив, що сьогодні через велику кількість технічних партій утворилися незбалансовані окружні виборчі комісії. Відповідно, така ж незбалансованість може виникнути і у дільничних виборчих комісіях.

Крім того, голова КВУ заявив, що на повторних виборах до Верховної Ради зафіксовано велику кількість так званих «двійників» – кандидатів, чиї прізвища та імена повністю або частково співпадають з кандидатами, які вже зареєстровані в окрузі, або подібні до прізвищ відомих політиків.

Черненко також повідомив, що критичну оцінку викликає той факт, що багато кандидатів розпочали агітацію завчасно, не будучи зареєстрованими в ЦВК.

– Це ставить в нерівні можливості всіх кандидатів, – пояснив голова КВУ. – Багато цих агітаційних процесів були вже з формальними порушеннями. Оскільки формально вони ще не є кандидатами, до них важко застосувати норми закону, бо вони є звичайними громадянами. Зокрема це листівки без вихідних даних, листівки з образою честі і гідності інших людей, листівки, які вводять в оману виборця.

Також голова КВУ зазначив, що багато кандидатів находяться в нерівних умовах, зокрема, є кандидати, які не можуть розмістити свою зовнішню рекламу через немотивовану відмову.

– Сама атмосфера, яка складається, не сприяє проведенню чесних і демократичних виборів, – додав Черненко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x