На Черкащині дерева подекуди почали квітувати

На Черкащині дерева подекуди почали квітувати

У Черкаській області через теплу погоду в результаті теплового стресу на деревах почалися одиничні випадки цвітіння.

Як повідомив УНІАН начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, через несвоєчасне тепло триває активний період вегетації озимих, хоча, за багаторічними даними, середня дата припинення вегетації – 3 листопада, а найбільш пізня – 5 грудня. За спостереженнями метеостанцій області, на полях, засіяних до 15 жовтня, в озимих спостерігається утворення листя й кущення. Аномальне тепло на початку листопада зіграло позитивну роль у розвитку озимих, які знаходяться переважно в хорошому стані перед зимівлею. Подальший їхній стан буде залежати від характеру зими.

Температурний фон на минулих вихідних в області знаходився в межах +9-11 º і відповідав середині жовтня. У цілому перша декада листопада в Черкаській області виявилася аномально теплою, з показниками температурного фону на 6-7 º вище кліматичної норми. В окремі дні був встановлений рекорд максимальної температури повітря за весь період історії спостережень в області.

Згідно з прогнозом погоди, в найближчі кілька діб буде спостерігатися антициклонічний режим погоди, температурний фон істотно не зміниться. Температура повітря вночі +3-8 º, вдень +8-13 º, істотних опадів не очікується.

З 14 листопада почнеться зниження температурного фону – вночі стовпчики термометрів будуть опускатися до +1-6 º , вдень – до +4-9 º .

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x