Україна не готова до заборони подвірного забою худоби

Україна не готова до заборони подвірного забою худоби

Наразі, на розгляді парламенту перебуває закон «Про ідентифікацію худоби». Він є обов\’язковим для зближення з ЄС. В разі його прийняття, селяни будуть змушені ідентифікувати всю худобу, щоб мати право реалізовувати її. У разі ж відсутності реєстрації селяни можуть зазнати значних збитків, пише ІА «АgroNews».

– Заборона подвірного забою худоби для подальшої реалізації принесе суттєві наслідки для галузі тваринництва. Зараз програм, які б допомагали селянам адаптуватися до можливого забороні, в Україні немає. Тому, без легальних забійних пунктів та організаційних структур такий крок не пройде для галузі безвісти, – каже генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Володимир Лапа.

Експерт зауважив, що це могло б і бути в інтересах українських споживачів, однак чи готова країна до такого кроку? В Україні поки що немає програми, яка б допомагала підготувати одноосібників до цієї норми.

– Наразі забійні пункти працюють у сільській місцевості переважно нелегально. Тому мова тут повинна йти не про те, щоб щось будувати, а як ввести їх в легальну площину і забезпечити нормальну організаційну структуру уже існуючих пунктів. Безумовно , такий крок не пройде для галузі безвісти, – резюмував Володимир Лапа.

Нагадаємо, Україна зобов\’язалася наблизити норми показників безпеки вітчизняної продукції до загальноприйнятих, вступаючи до СОТ. Згідно підписаних документів, реалізувати необроблене молоко, сир домашнього виробництва, а також м\’ясо тварин подвірного забою, з першого січня 2015 року забороняється. Лише за таких умов вітчизняні виробники матимуть можливість просувати свою продукцію тваринного походження на зовнішні ринки, де діють суворі вимоги до якості і безпеки продукції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x