Два нелегальні авто знайшли черкаські ДАІшники

Два нелегальні авто знайшли черкаські ДАІшники

Останнім часом працівники ДАІ все частіше стикаються з випадками підробки свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу або ж знищення чи внесення змін до номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу.

8 червня, під час несення служби на блокпосту «Руська Поляна», інспекторами взводу супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси для перевірки документів був зупинений автомобіль «Фольксваген-Пасат», за кермом якого перебував 29-річний житель міста Києва.
Про це «Нова Доба» дізналася в ДАІ у Черкаській області.

В ході перевірки реєстраційних документів по автоматизованій базі ДАІ було виявлено, що номерний знак належить іншому транспортному засобу, свідоцтво про реєстрацію має явні ознаки підробки, а автомобіль на території України не зареєстрований. За словами водія, даний автомобіль він придбав дві години тому в Кіровоградській області, а перевірити автівку в Державтоінспекції не здогадався.

9 червня, під час несення служби по вулиці Руставі в місті Черкаси, інспекторами ДАІ був зупинений автомобіль «Сітроен ВХ14». Керував даним транспортним засобом 32-річний черкащанин.

Під час огляду транспортного засобу та перевірки по автоматизованій базі ДАІ, було встановлено, що комплектуючі деталі даного автомобіля не відповідають записам в реєстраційних документах (не відповідає рік випуску транспортного засобу), а в районі номера кузова проводились зварювальні роботи. Пояснити це водій не зміг.

На місце події були викликані слідчо-оперативні групи Черкаського та Соснівського райвідділів міліції. За даними фактами проводяться перевірки.

Державтоінспекції міста Черкаси наголошує, що перш ніж купувати транспортний засіб зверніться до центрів з надання послуг пов’язаних з використанням транспортних засобів, де кожен може за допомогою автоматизованих баз ДАІ впевнитись в справжності реєстраційних документів, ідентифікаційних номерів вузлів, агрегатів свого майбутнього транспортного засобу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x