Черкаси – найкраще місто для безпритульних

Черкаси – найкраще місто для безпритульних

Обласний центр став одним із переможців загальнодержавного конкурсу, результати якого були оприлюднені на Всеукраїнській конференції на тему: «Соціальні інновації в боротьбі з бездомністю: від професійного навчання – до якісної соціальної роботи», яка днями пройшла у Львові. Про це «Нова Доба» дізналася в міськвиконкомі.

Як повідомила заступник директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Юлія Ніконенко у конкурсі взяло участь 23 міста України. Організувало конкурс Чернівецьке міське об’єднання «Народна допомога», яке вже понад двадцять років надає соціальні послуги бездомним громадянам. Партнерами проекту виступили Міністерство соціальної політики України, Федеральне міністерство соціальних справ та захисту прав споживачів Австрії, недержавне об’єднання «Фольксгільфе» (Австрія).

– Черкаси отримали унікальну можливість вивчити Чернівецький досвід надання комплексу соціальних послуг безхатченкам та пройти тижневе стажування у Чернівецькому притулку для безпритульних громадян, – розповіла Юлія Валентинівна. – За результатами успішного стажування та представленого досвіду Черкас щодо надання соціальних послуг безхатченкам та організації роботи Центру обліку безпритульних громадян, наше місто було визнано одним з переможців.

Як переможець конкурсу Черкаси отримали обладнання для організації роботи Центру обліку безпритульних громадян (комп’ютерну та оргтехніку, меблі, річну оплату зв’язку та інтернету для притулку, фотоапарат тощо). А також – унікальну електронну програму реєстрації безхатченків, розроблену та успішно впроваджену Чернівецьким об’єднанням «Народна допомога».

Нагадаємо: У Черкасах притулок для безхатченків діє вже рік по вул. Рєпіна, 12/1. Відкритий він був за ініціативи громадської організації ЛЖВ «Від серця до серця» та підтримки міської влади. Створено його було у серпні минулого року у рамках угоди про співпрацю, укладеної між цією громадською організацією та департаментом соціальної політики Черкаської міської ради. Торік на оплату житлово-комунальних послуг (з серпня і до кінця року) притулку з міського бюджету було виділено понад 11 тисяч гривень. Цього року на ці цілі їм передбачено 55 тисяч. Крім цього на капітальний ремонт притулку для безхатченків у бюджеті на цей рік закладено 400 тисяч гривень. Частково роботи вже виконані – встановлені нові вікна, двері, проведено систему опалення, лишився ремонт даху і внутрішнє оздоблення приміщення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x