«Відкритий світ» розпочав свій другий етап на Черкащині

«Відкритий світ» розпочав свій другий етап на Черкащині

Черкаська школа № 17 та Маньківська школа-гімназія перемогли на першому етапі Національного проекту «Відкритий світ». Другий етап пройде під гаслом «Шкільній освіті – нові технології та світ рівних можливостей».

Презентація другого етапу Національного проекту «Відкритий світ» відбулася на базі Черкаської спеціалізованої школи №17. Тут в учнів 8 класу замість підручників планшети, а замість звичної дошки – мультимедійний комплекс. Для багатьох учнів вчитися так можна тільки мріяти. Але представники Держінвестпроекту допомагають втілити її в життя.
– Шанс позмагатися за комп’ютери для своєї школи мають усі, – говорить керівник Черкаського центру інвестицій та розвитку Дмитро Виноградов. – У рамках конкурсу буде відібрано 2 тисячі шкіл-переможців, які отримають сучасне комп’ютерне обладнання та мультимедійні комплекси.

Уже 14 черкаських шкіл подали заявки на участь у конкурсі. Аби долучитися до проекту школи мають ще кілька днів. Прийом заявок триватиме до 17 листопада включно. Переможців оголосять 26 листопада.

На переконання заступника директора департаменту освіти та науки Черкаської ОДА Оксани Славінської, реалізація проекту «Відкритий світ» дозволить забезпечити рівний доступ до якісних навчальних програм кожного учня незалежно від місця його проживання, підняти якісний освітній рівень школярів та вирішити проблеми дистанційної освіти.
Нині за словами посадовця, в загальноосвітніх начальних закладах області за рахунок різних джерел фінансування встановлено 11 267 комп’ютерів. У тому числі працює 788 навчальних комп’ютерних комплексів.
Освітяни сподіваються, що ці цифри вдасться збільшити завдяки проекту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x