Звалище люмінесцентних ламп виявили у Черкасах

Звалище люмінесцентних ламп виявили у Черкасах

Інспекторами управління інспектування Черкаської міськради виявлено складування вкрай небезпечних відходів – люмінесцентних ламп. Фахівці, які відразу ж виїхали на вул. Пацаєва, 51, нарахували близько восьмисот відпрацьованих ламп. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міськради.

Заступник начальника відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу Ольга Бакум розповіла, що люмінесцентні лампи містять пари ртуті, які в організм людини можуть потрапляти через дихальні шляхи і шкіру, накопичуючись у внутрішніх органах та нервовій системі.

– Це може призвести до порушення обміну речовин у клітинах організму, а також погіршити серцеву діяльність. Крім того, при розбитті ламп можливе забруднення атмосферного повітря та ґрунту, – наголосила Ольга Миколаївна.

За її словами, аби не допустити забруднення навколишнього середовища та отруєння жителів парами ртуті, в оперативному режимі було проведено збір відпрацьованих люмінесцентних ламп.

Для здійснення цієї роботи задіяли спеціалізоване підприємство «Олеастас», яке має ліцензію на операції у сфері поводження з небезпечними відходами (збирання та зберігання).

До речі, саме це підприємство другий рік поспіль у Черкасах збирає небезпечні відходи від населення.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ:

При виявленні небезпечних відходів повідомляйте оперативну службу міськвиконкому, зателефонувавши зі стаціонарного телефону на короткий номер 15-05 або з мобільного – (050)464-60-60.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x