Нерозмитнені автомобілі забиратимуть

Нерозмитнені автомобілі забиратимуть

Нещодавно набрав чинності закон про введення екологічного податку на утилізацію транспортних засобів. Відтепер, окрім інших документів реалі затор автомобіля повинен надати новому власникові й довідку про сплату або звільнення від сплати екоподатку за утилізацію знятих з експлуатації авто. У зв\’язку з цим ціни на імпортні автомобілі від офіційних дилерів почали рости, та разом з тим, зросла і кількість оголошень в Інтернеті про продаж нерозмитнених іномарок в хорошому стані за досить низькими цінами. Про це «Новій Добі» розповіли у прес-службі міліції.

Однак нерідко під цими пропозиціями криється обман: нечесні на руку підприємці виготовляють фальшиві реєстраційні документи і номерні знаки високої якості і перепродують такі машини за цінами, близькими до ринкових. Пересічному покупцеві самостійно виявити підробку практично неможливо. Прагнучи заощадити свої кошти на перереєстрації автомобіля в Державтоінспекції , більшість довірливих покупців погоджується на оформлення нотаріального доручення, не здогадуючись, що потрапляють в тенета шахраїв .

Проте, довго на такому транспортному засобі не поїздиш. Співробітники співробітники міліції запевняють, щорано чи пізно виявлять нелегальний автомобіль. Частини машини будуть конфісковані судами за порушення митних правил. Крім того, існує ймовірність, що машени, куплена без документів колись була викрадена за кордоном у справжнього власника і нелегально переправлена на територію України. Такі автомобілі вилучаються і повертаються колишнім автовласникам без будь-якої матеріальної компенсації новим. Тому, щоб не поповнити ряди ошуканих, правоохоронці закликають громадян при покупці старих автомобілів при будь-яких умовах звертатися до фахівців експертної служби УМВС України в Черкаській області та фахівців ДАІ.

Фахівці експертної служби працюють при Звенигородському, Золотоніському, Корсунь- Шевченківському, Смілянському, Уманському, Шполянському та Черкаському реєстраційних підрозділах ДАІ. Вартість послуги з дослідження одного автомобіля і супровідних документів на нього становить від 150 до 200 гривень залежно від виду транспортного засобу.

Інформацію з даного питання можна знайти на офіційному сайті Науково-дослідного експертно – криміналістичного центру при УМВС України в Черкаській області http://ndekc.ck.ua.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x