Серійний грабіжник зі Сміли обікрав будинків на 100 тисяч гривень

Серійний грабіжник зі Сміли обікрав будинків на 100 тисяч гривень

Протягом декількох місяців поточного року в Смілянський міськвідділ міліції з повідомленням про крадіжку зверталися жителі міста Сміла та Смілянського району, переважно люди пенсійного віку. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі УМВС України в Черкаській області.

Всі вони розповідали одну й ту ж історію. На момент відсутності за місцем проживання невідомий проникав в будинок , забирала гроші , інші цінні речі та коштовності. Правоохоронці детально опрацьовували кожен факт крадіжки , але жодної зачіпки зловмисник після себе не залишав .

До розкриття серії крадіжок були залучені також і співробітники управління карного розшуку . Спільними силами перевірялися ломбарди , місця скупки ювелірних виробів і пункти обміну валюти. Копітка робота врешті дала очікувані результати.

У поле зору правоохоронців потрапив раніше судимий 37- річний місцевий житель. При звірці з місцевими ломбардами було встановлено , що підозрюваний неодноразово здійснював обмін ювелірних виробів на гроші. Деякі прикраси за описом повністю збігалися з викраденими у громадян . Крім цього людина щодня витрачав на власні розваги чималі гроші.

Під час проведення необхідних слідчих дій оперативники зібрали достатньо доказів, що підтверджують причетність чоловіка до серії крадіжок з будинків. Зловмисник був затриманий. Розуміючи , що працівникам міліції все відомо про його незаконні дії , він у всьому зізнався і розповів міліціонерам всю правду.

Маючи чималий кримінальний досвід підозрюваний вирішив і далі йти по тій же стежці. Вранці виходив з дому з метою вчинити крадіжку , заходив в приватний будинок , де ймовірно проживали люди пенсійного віку. Помітивши , що господарі вийшли з дому і не закрили за собою двері злодій не зволікав , він без жодних перешкод заходив всередину і перевіряв можливі місця зберігання грошей та коштовностей.

Як пояснив затриманий, йому попадалися різні суми , які можливо відкладалися людьми протягом декількох років. Не нехтував він і ювелірними прикрасами за які надалі отримував хороші гроші. Серійний злодій вказав , що приблизна сума викрадених ним грошей становить не менше 100 тисяч гривень.

Слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції розслідується низка кримінальних виробництв за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у житло), проводиться перевірка на причетність затриманого до скоєння інших кримінальних злочинів. Зловмиснику обрано запобіжний захід утримання під вартою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x