Чи витримає Даценко «бій з тінню»?

Чи витримає Даценко «бій з тінню»?

«Даценко і порожнеча» – так охарактеризували ситуацію на 197 виборчому окрузі учасники круглого столу «Вибори 15 грудня як виклик громадянському суспільству».

Думки більшості зійшлися на тому, що у пана Даценка немає вагомих суперників на окрузі. (Нагадаємо, що Богдан Губський, основний суперник Леоніда Даценка торік, нині відмовився від участі у виборчих перегонах).
Але кожен з присутніх оцінив це по-різному: хтось вважав, що так Леонід Даценко виграє вибори без проблем, хтось, навпаки, побачив у цьому найбільшу перепону для перемоги.

– Український виборець – наче піддослідний кролик для влади, яка випробовує на ньому усе нові й нові технології виборчих кампаній. Нині, коли вибори проходять лише на п’яти округах, це особливо яскраво видно, – сказав Яків Прогнімак, спостерігач зі стажем КВУ. – По двох округах зусиллями влади кількість кандидатів доведена до абсурду – їх до сотні й навіть більше. Ясно, що виборцю навіть перечитати увесь той список буде втомливо, тим більше свідомо когось з того списку обрати. На одному окрузі влада зуміла зробити так, щоб її кандидат був безальтернативним. На Черкащині вигадали взагалі чудовий експеримент: тут хочуть з’їсти опозицію її внутрішніми протиріччями. Опозиційних кандидатів просто позбавили принципових суперників. Партія влади свідомо не висунула своїх кандидатів. Тому виникає питання: з чим Булатецький та Даценко підуть до виборців? Досі їхня агітація базувалася на критиці суперників. Цього разу такої можливості у них нема. Чи є в них та програма дій, яка зацікавить виборця? Як на мене, їм не вистачає саме такої позитивної програми. І в цьому вбачається певний сценарій влади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x