На Христинівщині шукали оптимальний варіант територіального об’єднання

На Христинівщині шукали оптимальний варіант територіального об’єднання

Вже другий день поспіль, відповідно до графіку, робоча група на чолі з заступником голови облдержадміністрації Юрієм Сасом та головою обласної ради Валентиною Коваленко відвідують райони і вирішують із громадами, як саме ефективно об’єднати території, аби згодом мати найвдаліший територіальний устрій, зручний для людей сільської місцевості.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Сьогодні робочий день почався у Христинівському районному Будинку культури, де відбулась розширена нарада за участі голови райдержадміністрації Олександра Ковбасюка, голови районної ради Олександра Коваля, депутата обласної ради Миколи Плужника, керівників структурних підрозділів РДА, депутатів місцевих рад, громадських діячів, сільських голів району.

Присутні детально обговорили проект плану об’єднання територіальних громад Христинівського району, якій наочно було продемонстровано на слайдах.
В обговорені активно взяли участь голови територіальних громад, які внесли пропозицію замість трьох громад (Христинівська, Верхняцька, Кузьминогребельська) створити одну з центром у Христинівці.

Керівник фермерського господарства «РОМ» Микола Рак звернув увагу присутніх на те, що село Велика Севастянівка є досить розвинутим, з інфраструктурою та транспортним сполученням. А тому вніс пропозицію створити Великосевастянівську громаду, в яку включити села Івангород, Сичівку, Хутір Сичі, Шукайводу, Вікторівку та селище Яри.

Утім, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сас запевнив, що проект об’єднання громад ще не є остаточним, документ підлягає доопрацюванню із урахуванням усіх думок і доводів місцевих жителів. Проте уникнути перетворень не вийде.

– Об’єднання неминуче! Це задача, яку ми мусимо виконати, це реформи, яких так потребує Україна! – наголосив він.
Своєю чергою, голова обласної ради Валентина Коваленко зазначила, що об’єднання надасть громадам більше самостійності та прав.
– Ми разом із вами маємо показати, якого об’єднання хочемо. І тільки спільно зможемо створити найбільш вдалий перспективний план, – сказала очільниця обласної ради та закликала всіх вносити свої пропозиції щодо нового територіального устрою району.
Аналогічні зустрічі відбулись у Кам’янському та Смілянському районах, де також виступили голови сільських рад. Лейтмотивом промов звучала думка, що треба зорганізувати об’єднання таким чином, щоб новостворені територіальні громади були економічно спроможними, і нововведення дійсно значно покращили життєзабезпечення людей.

Поїздки керівництва в райони задля спілкування із представниками територіальних громад тривають.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x