Сніжну й теплу зиму пророкують Черкасам

Сніжну й теплу зиму пророкують Черкасам

Зима буде сніжною, але теплою. Такі прогнози черкаських синоптиків. У свій професійний день, який метеорологи відзначають 19 листопада, вони поділилися власними спостереженнями. Кажуть: найхолоднішої за сторіччя зими, яку прогнозували європейські синоптики, не буде.

На календарі – кінець листопада. А за вікном – тепло. Та черкасці вже готуються до холодів.
Христина Михайлівна, жителька м. Черкаси: «Кажуть, що не буде поганої зими. Буде така собі. Тепло, трішки сонце буде і сніжок».

Народні прогнози підтверджують і синоптики. Підстав очікувати дуже низьких температур немає, говорить начальник Черкаського гідрометеоцентру Віталій Постригань. Зима буде сніжною, але теплою.

Віталій Постригань, начальник Черкаського обласного гідрометеоцентру: «Перші прояви зими очікуються наприкінці листопада-на початку грудня. Очікуються невеличкі морози, випадатиме сніг. Якщо говорити про весь зимовий сезон, то в цьому році якихось екстремальних морозів ми не очікуємо. Проте будуть тривалі періоди з помірними морозами».
Раніше синоптики лякали Європу найхолоднішою зимою за останні сто років. Проте черкасці не надто вірять західним метеорологам.

Іван Іванович, житель м. Черкаси: «Раніше говорили, що буде холодно і зима буде така холодна, що такої не було сто років, а тепер кажуть, що буде тепло 2 чи 3 тижні».

Черкасці мають свої перевірені методи визначення погоди.
Микола, житель м. Черкаси: «Як ноги крутить, то погода буде мінятися, це вже перевірено».
Христина Михайлівна, жителька м. Черкаси: «Старовинний метод моєї мами: вона брала цибулю, різала її на 12 частин-місяців і посипала сіллю. Робила так кожен місяць. Зробіть так! Коли сіль буде мокра, то зима буде багата снігом»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x