Смілянські лісівники тренувалися разом з рятувальниками гасити ліси

Смілянські лісівники тренувалися разом з рятувальниками гасити ліси

Смілянський лісгосп належить до тих підприємств, в яких в переважній більшості зростають листяні деревні породи. Проте навіть та невелика частина хвойних лісів, які є в межах лісгоспу, завжди знаходиться під пильним наглядом та охороною лісівників, особливо у пожежонебезпечний період.
Смілянські лісівники тренувалися разом з рятувальниками гасити ліси
Днями в кварталі 88 Сунківського лісництва Смілянського лісгоспу відбулися спільні тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі в лісовому масиві. Участь в тренуванні взяли смілянські лісівники та працівники районної пожежно-рятувальної частини управління ДСНС.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Сунківське лісництво для тренувань було обрано невипадково – це приміська зона районного центру, яка характеризується високою пішохідною активністю. Крім того, там зростає значна частина молодих хвойних насаджень, які є особливо вразливими під час пожежонебезпечного періоду.

Головне завдання, яке стояло перед учасниками навчань, – перевірити готовність працівників лісової охорони та рятувальників до спільних дій у разі виникнення лісової пожежі й вдосконалити організацію навичок проведення гасіння лісових пожеж, відпрацювати практичні дії з виявлення та гасіння загорань в лісах.
Смілянські лісівники тренувалися разом з рятувальниками гасити ліси
На навчаннях були продемонстровані різні методи боротьби з лісовими пожежами та перевірено боєздатність спеціалізованої техніки, готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення лісових пожеж в природних екосистемах. Крім того, було відпрацьовано взаємодію та порядок організації підрозділів, які залучаються для гасіння великих лісових пожеж.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x